művész


Julia Novikova

Julia Novikova

Magánénekesnő, szoprán.

Szülővárosában, Szentpétervárott a Rimszkij-Korszakov Konzervatóriumban tanult opera szakon. Első színpadi fellépésein - még konzervatóriumi növendékként - Susanna (Figaro házassága), Serpina (Az úrhatnám szolgáló) és Marfa (A cári menyasszony) szerepét énekelte. Friss diplomásként a Mariinszkij Színházban debütált Flora szerepében (Britten: A csavar fordul egyet), Valery Gergiev vezényletével.…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Magánénekesnő, szoprán.

Szülővárosában, Szentpétervárott a Rimszkij-Korszakov Konzervatóriumban tanult opera szakon. Első színpadi fellépésein - még konzervatóriumi növendékként - Susanna (Figaro házassága), Serpina (Az úrhatnám szolgáló) és Marfa (A cári menyasszony) szerepét énekelte. Friss diplomásként a Mariinszkij Színházban debütált Flora szerepében (Britten: A csavar fordul egyet), Valery Gergiev vezényletével. Díjat nyert a svédországi Wilhelm Stenhammar Nemzetközi Zenei Versenyen, a Concours de Geneve versenyen, a németországi Neue Stimmen és a Musik Debüt versenyen. 2006 és 2008 között Dortmundban a Hoffmann meséi Olympiáját, A sevillai borbély Rosináját, Az aranykakas Semaha királynőjét és a Rigoletto Gildáját, Frankfurtban pedig az Éj királynőjét énekelte. Ebben a szerepben 2008 és 2010 között Bonnban, Hamburgban, a bécsi Staatsoperben és a berlini Theater Unter den Lindenben is bemutatkozott. 2008 és 2010 között Bonnban énekelte Medoro (Vivaldi: Orlando furioso), Oscar (Az álarcosbál) és Blonde (Szöktetés a szerájból) szerepét; Gildát Lübeckben, Olympiát a berlini Komische Operben és Zerbinettát (Ariadné Naxosz szigetén) Strasbourgban.

A következő évadban az alábbi szerepek várnak rá: Gilda (Berlin, Frankfurt), Adina (Bonn), Amina (Az alvajáró, Bonn), Juliska (Jancsi és Juliska, Lyon), Norina (Don Pasquale, Washington), valamint a bécsi Staatsoperben Zerbinetta, az Éj királynője, Oscar és Adina. 2009-ben Budapesten az Operalia versenyen elnyerte az első díjat és a közönségdíjat is.
R. Strauss: Ariadné Naxosban

R. Strauss: Ariadné Naxosban

Magyar Állami Operaház
  • Zerbinetta

Ajánlataink


Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!