Program


Emlékest Raoul Wallenberg tiszteletére

Emlékest Raoul Wallenberg tiszteletére

Emlékest Raoul Wallenberg tiszteletére.
Raoul Wallenberg az Igaz Ember az idei évben lenne 100 éves.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2012. szeptember 9. vasárnap, 17:00

Kedves Vendégeink!

Raoul Wallenberg az Igaz Ember az idei évben lenne 100 éves.
A svéd diplomata, egyetlen célja volt a borzalmak idején, minél több zsidó ember életét megmenteni. Bátorsága példaként kell, hogy álljon előttünk és a jövő nemzedékek előtt. A svéd és a magyar kormány úgy döntött, hogy 2012-t „Raoul Wallenberg Emlékévvé” nyilvánítja.
Az Élet Menete Alapítvány a Külügyminisztérium és a MAZSIHISZ felkérésére, egy emlékestet szervez a Dohány utcai Zsinagógában.

Az est folyamán közreműködnek többek között: Rost Andrea operaénekes, Korcsolán Orsolya hegedűművész, Kézdy György színművész, Jávori Ferenc Fegya előadóművész, zeneszerző, Varnus Xaver orgonista,

Beszédet mond többek között: Dr. Áder János Magyarország Köztársasági Elnöke, Dr. Frölich Róbert a Dohány utcai Zsinagóga Főrabbija, Fekete László főkántor, Svédország és Izrael Államának képviselői, Zoltai Gusztáv a MAZSIHISZ és BZSH Ügyvezető Igazgatója és Dr. Feldmájer Péter a MAZSIHISZ elnöke.

Az emlékest keretein belül kerül felavatásra a zsinagóga mellett található felújított emlékpark, ami az Igaz Ember - Raoul Wallenberg nevét viseli.
Az emlékest fővédnökei: Prof. Dr. Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi és Dr. Erdő Péter bíboros prímás, Esztergom - Budapest érseke

A bevételből befolyó összeget a szervezők a Raoul Wallenberg egyesület javára adományozzák, azzal a céllal, hogy azt az Igaz Ember munkásságáról szóló vetélkedők megszervezésére fordítsák iskolás fiatalok körében.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.
A magas állami és diplomáciai részvétel miatt, különleges biztonsági intézkedések lesznek a helyszínen, ezért kérjük szíves türelmüket, megértésüket, együttműködésüket.
Férfi vendégeinket kérjük, hogy fejfedőt legyenek szívesek magukkal hozni!

SZERETETTEL VÁRJUK KEDVES VENDÉGEINKET!

Helyszín: Dohány utcai Zsinagóga
Időpont: 2012. szeptember 9.
Kezdés: 17.00
Kapunyitás: 15.30 (biztonsági ellenőrzés miatt)
Információk: www.eletmenete.hu - www.mazsihisz.hu - www.wallenberg.hu

Ajánlatunk


A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott már hatalmas sikert.

Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom.

Kövess minket!


További ajánlataink


Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

LA VOCE VITA

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, Erkel Színház

Koltai Róbert a La Voce Vita sztárvendégeként. Az év duettkoncertje Szekeres Adriennel, László Boldizsárral és a Budafoki Dohnányi Zenekarral.

Gary úgy érzi, mindent megad a családjának. Értük dolgozik állandóan, ügyfeleivel is ezért jár el golfozni, meccsekre. Maggie magányosnak és…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!