Program


Robin, a hód... meg a kutya fája

Robin, a hód... meg a kutya fája

A „ Robin, a hód ” rendhagyó ea. a magyarországi gyerekszín- és bábszínjátszás történetében. Olyan komplex műfajú előadást tekinthetnek meg, mely Shakespeare korától a XXI. századig merít úgy műfajilag, mint technikailag!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2012. március 11. vasárnap, 11:00

Az angolszász hagyományok, az ottani, több száz évvel ezelőtt kialakult színházi megjelenések része volt pl. az, hogy a nézőtér egyfajta „küzdőtér” volt, és a felnőtt előadások felnőtt közönsége is együtt élt a darab szereplőivel. (nálunk lesznek székek). Bele is szólhattak akár a műbe. Ezt a mai világban „interaktív” gyerekelőadásnak aposztrofálják, de a mi bemutatónkon reményeink szerint a felnőtteket is aktivizáljuk! (Már amennyire hagyják magukat…) Angliában nem voltak beszékezve a nézőterek, a nézők szabadon mozoghattak a színpad előtt.

Egyedi azért is, mert a nyugat-európai államokban már évtizedes hagyományokkal bíró műfajiság, mely előadásban a zene is főszerepet kap a gyerekműsorban, még nem szerepelt magyar színpadon. Ennek legautentikusabb főszereplője, egyúttal zenei rendezője az a Katona L/Z/ászló, ki (többek közt) a Quo Vadis, a Bikini és az Akela zenekarok szövegírója, eMRton-díjasként jeleskedett az elmúlt két évtizedben. Most bábosként mutatkozik be a nagyérdeműnek.

A mai korban megszokott, gyakorlatilag minden magyarországi bábszínház által eszközölt műfaji technikában a bábosok együtt jelennek meg a bábokkal a színen, és ezzel egyfajta elegyét jelenítik meg a gyerekszínháznak és a bábszínháznak.

A mi előadásunk kettéválasztja a két műfajt!

Az utolsó mohikánként Kemény Henrik említhető e téren, ki haláláig játszott azon technikai módon tradicionális bábszínházat, melyben ő maga személyesen soha nem jelent meg a közönség előtt, kizárólag bábjátékával és effektekkel szórakoztatott. Az ő hagyományait követve a „Robin, a hód”-ban sem szerepel bábos és bábja együtt. Az élő színészi megjelenést különválasztva a bábjátéktól az a BoBDoB művésznevű előadó személyesíti meg, ki több európai országban szórakoztatja két évtizede nem csak a gyerekközönséget. Szerepe a műben az angolszász és európai történelmi mesék felelevenítése, a közönséggel együtt történő eljátszása lesz egy olyan darabban, melyben a bábok közismert magyar karakterek, a mese, mely a természet védelméről szól, viszont ugyancsak nemzetközi aktualitású.

A darabhoz a bábokat Kemény Henrik 2006-ban készítette el, ezt követően nem alkotott többet, csak az addig már játszott életművét mutatta be tavalyi elhunytáig.

Az előadással az ő munkássága előtt is tisztelgünk.

Köszönjük továbbá minden segítő kéz, hang, és személy közreműködését, a megújult Petőfi Csarnok stábjának maximális együttműködését, kívánunk Önöknek jó szórakozást!

Az előadásokra összeállt szerző- és előadópáros együttműködésében jött létre a MASTERS OF PUPPETS /METALLICA 1981 / THEATRE, mely európai turnéja során most három hónapig hazánkban, a Petőfi Csarnok meseszínpadán vendégszerepel, majd országjárásra indul, mielőtt körbeturnézza Európát.
A mű alkotói köszönetet mondanak Roger Waters-nek, David Gilmour-nak, Rick Wright-nak, Nick Mason-nek, Ian Gillan-nek, Roger Glover-nek, Jon Lord-nak, Ian Paice-nek, Ritchie Blackmore-nak, Lars Ulrich-nak, James Hetfield-nek, Kirk Hammett-nek, Robert Trujillo-nak valamint Földes Hobó Lászlónak, Szenes Szilviának és a Budapest Bábszínház Zizijének. És nem utolsó sorban David Bowie-nak. + a Fidelio-nak.

2 éves kor alatt nem kell belépőjegyet váltani, amennyiben a gyermek külön helyet nem igényel.

Ajánlatunk


A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art Színházban.

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!