Program


Recirquel Újcirkusz Társulat – Párizs Éjjel / CAFe Budapest 2014

Recirquel Újcirkusz Társulat – Párizs Éjjel / CAFe Budapest 2014

Teljesen más, mint az eddigiek. A Recirquel Újcirkusz Társulat harmadik, egész estés előadása minden eddiginél modernebb hangvételű, és az elveszett illúziókat állítja színpadra.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. október 18. szombat, 20:00

Míg az egész ország fejest ugrott a nyári vakációba, a Reci...rquel társulata hónapok óta megfeszített tempóban dolgozik a legújabb produkcióján, ami a Párizs éjjel címet kapta. Ezúttal tizennyolc szereplő: a már ismert Recirquel-artisták táncosokkal, énekesekkel és egy teljes zenekarral kiegészülve azt elevenítik meg, hogyan képzeli a társulat a századelő párizsi lokáljainak dekadens és nagyon szerethető miliőjét.

A Művészetek Palotája és a társulat közös produkciója Henri de Toulouse-Lautrec jellegzetes festményeinek világát is megidézi, ám a koreográfus-rendező Vági Bencére leginkább a neves fotóművész, Brassaï életműve és alkotásai gyakoroltak hatást. Az itthon kevésbé ismert magyar származású fotózseni előszeretettel merült alá az éjszakai Párizs szcénáiban, fényképein a Montparnasse ismert művészei és bűnözői köszönnek vissza. Az előadás számos téren utal a Franciaországban otthonra találó Brassaï művészetére, a jellegzetes lokál atmoszféra mellett a songok, és a karakteres jelmezek egyaránt a halhatatlan fotóművészt idézik.

Ami pedig az előadásban felcsendülő slágereket illeti: a magyar nyelvű dalok szövegeit egytől-egyig Vági Bence írta, zenéjüket pedig Sárik Péter szerezte. A Recirquel és a MüPa legújabb produkciója mindazt megmutatja, amiért a nézők megszerették a magyar újcirkusz társulatot. A Párizs éjjel világszínvonalú légtornász-produkcióival teszi próbára a nézők figyelmét és idegeit, s minden eddiginél pazarabb kötéltánc-mutatvánnyal láncolja magához a nagyérdeműt. A Cirque du Sziget látogatói a Párizs éjjel elő bemutatóján még az is kiderül, mit keres egy gorilla a színpadon.

Bemutató a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Művészetek Palotája előtt felállítandó sátorban.

Ajánlatunk


Tartson velünk egy igazi házibuliba!

zenés játék két részben

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Kövess minket!


További ajánlataink


Habana Social Club - Búcsú turné

Országosan

Las Vegas előtt még egy utolsó koncert turné Európában. - A HABANA SOCIAL CLUB zenekar Chavez Alberto Reyessel és a…

Spiró György: Szappanopera

Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!