Program


Piszkos Fred, a kapitány - musical
3

Piszkos Fred, a kapitány - musical

Rejtő Jenő: Piszkos Fred, a kapitány című regényéből
Vajda Katalin – Lázár Zsigmond - Baráthy György: PISZKOS FRED, A KAPITÁNY
zenés komédia két részben
A Fogi Bulvárszínház és a Szabadtér Színház közös bemutatója.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. december 21. vasárnap, 19:00

2014. június 6-án tartják Rejtő Jenő – Vajda Katalin – Lázár Zsigmond: Piszkos Fred, a kapitány musical bemutatóját. A Szabad Tér Színház és a Fogi Budapesti Bulvárszínház közös produkciója 4 alkalommal lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon, majd országos turnéra indul. A musical főszerepeiben többek között Bezerédi Zoltán, Miller Zoltán, Balikó Tamás, Vándor Éva, Csengeri Attila, Balogh Anna, Tunyogi Bernadett, György-Rózsa Sándor és Gulyás Hermann Sándor láthatóak.

Nincs még egy olyan magyar szerző, akinek sajátos és varázslatos világa intelligens, kacagtató és mégis fájdalmasan szép humorral párosulna. Rejtő olyan klasszikusa a magyar szórakoztató regénynek, mint az angol Wodehouse, vagy akár az abszurd humorú Stephen Leacock. Rajtuk is túlmutat azonban hihetetlen fantáziájával és mély életbölcsességével, amit igen kalandos, de fájdalmasan rövid élete hitelesít. Generációk nőttek és nőnek fel ma is rajta.

Rejtő szereplői alvilági figurák, akik előbb lőnek, aztán kérdeznek, de olyan kifinomultan beszélnek, mint megannyi angol lord. Elég, ha csak a regény halhatatlan kezdősorára gondolunk: ”Uram! A késemért jöttem!”. Mindez egy lerobbant, düledező, verekedésben széthullott kocsmában, az egyik verekedő szájából. Kevés olyan regényről tudunk, aminek első mondata szállóigévé, egyben a magyar kultúra szerves részévé vált volna.

És miért musical? Mert a közönség imádja a zenés darabokat, és azért, mert Rejtő világát, abszurditását, humorát és filozófiáját a zene segítségével tudjuk igazán közel vinni a publikumhoz.

Rejtő Jenő azonos című regénye alapján írta: Vajda Katalin

Színpadra alkalmazta: Vajda Katalin  
Dalszöveg: Baráthy György

Zene: Lázár Zsigmond

Producer: Fogarassy András, Sas Tamás                
Kocsmatöltelékek és a tánckar: Appril Project
Koreográfus: Kazarján Deniel

Rendező: Sas Tamás

Tánckar: Balogh Ferenc, Boda Gábor, Dániel Krisztián, Deres Ádám, Erdei Nikolett, Fischer Tamás, Laczkó Szilvia, Móritcz Betti, Simon Szimonetta, Szénási Gergely Zoltán, Szűcs Anita

Bemutató: 2014.06.06. Városmajori Szabadtéri Színpad

Ajánlatunk


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és bensőséges. César Franck d-moll szimfóniája pedig a belga származású francia szerző német komolyságot árasztó opus magnuma.

Kövess minket!


További ajánlataink


ANDREA BOCELLI - RÁADÁS! Szép

MVM Dome

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli az immár teltházas november 23-i koncertje után november 24-én is fellép az MVM…

LA VOCE VITA

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, Erkel Színház

Koltai Róbert a La Voce Vita sztárvendégeként. Az év duettkoncertje Szekeres Adriennel, László Boldizsárral és a Budafoki Dohnányi Zenekarral.

A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!