Program


Légy jó mindhalálig

Légy jó mindhalálig

Móricz Zsigmond – Kocsák Tibor - Miklós Tibor: LÉGY JÓ MINDHALÁLIG
musical

(a rendező szemével...)

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. március 27. péntek, 19:00

In memoriam Miklós Tibor

Igazi klasszikus remekműnek talán csak azokat a regényeket, színdarabokat szabad neveznünk, amelyeket az idő előrehaladtával jóízű késztetéssel az ember újra és újra elővesz, mert érzi, hogy minden évben, évtizedben még több rétegét értheti meg, mélyebbre merülhet el mondanivalójában. Amit még csetlő-botló kamaszként nem szemezgetett ki belőle, azt felnőttként, vagy idősödő olvasóként csemegeként fogja élvezni, ha újra kezébe kerül , vagy színpadról köszönhet vissza végre a nagybetűs Klasszikus, kedves Nézőinkre.
A „Légy jó mindhalálig” című remekmű musical feldolgozása igazi gondolati csemege, miközben hordozza önmagában a zenés-színház minden nagyszerű elemét, muzsikája elvarázsol, Világokat nyit ki előttünk, közel engedi a gyermekekhez a valódi értést, úgy ,hogy a felnőtteket sem fosztja meg a valódi tartalomtól.
Kalandos zenei utazás ez a gyermekek boldog világától egészen az eltorzult igazság csapdájáig, a legcsillogóbb koreográfiákon át a szimbolikus mozdulatok gondolatformáló erejéig.
Az alapmű igazsága egy társadalmi regény komoly tételeit hordozza magában,melyet mesterien nem könnyít el a szerzőpáros, csak érthetővé és felismerhetővé rajzolja azok számára is, akik a zenén keresztül könnyebben fogadják be a drámai változásokat.
Egy út, s nem csupán egy Nyilas Mihály nevű kisdiák első valódi útja a felnőtté válás felé, hanem mindannyiunk minden hétköznapjának mérő és megmérető utazása ez a regényadaptáció,  megannyi veszteség, komoly társadalmi rajz, megannyi tanulható s egyben kompenzáló életforma, mely a mű saját korát jellemzi, s melynek buktatói óva intenek bennünket is – sokszor akár önmagunk rosszul értelmezett sablonjai ellenében...
Nincs olyan korosztály mely számára ne volna aktuális, mely számára ne volna szívből ajánlható ez az előadás. Hiszen valódi klasszikus remekműről lévén szó, minden találkozásakor az ember újabb és újabb rétegeit fogja érteni s hazavinni, s talán – reményeink szerint – tovább, s továbbadni újabb és újabb generációk felé...

MISI: Békefi Benjamin

SANYIKA: György Horváth Zente

BÖSZÖRMÉNYI: Horváth Zalán Levente

ORCZY: Csete Gergő

GIMESI: Tőczik Benedek

SÁNDOR:  Patak Palkó

TÖK MARCI : Nagy Bálint

CSICSÓ:  Krénusz Álmos Bulcsú

SZEGEDY: Goják János

TANNENBAUM: Nagy Zoltán

ANDRÁSI:Török Gábor Koppány

valamint:

Brunner Alex, Horváth Barnabás, Mogyorósi Gábor Zoltán, Patak Mihály, Sugár Levente, Szalaki Dominik Attila, György Horváth Anna, Hirt Dorina, Hortobágyi Éva, Landi Lolita, Meszesi Csenge

Koreográfus asszisztens: Nagy András 
Zenei vezető: Stauróczky Balázs
Videó: Papp László

Ajánlatunk


Nem titok, hogy Snétberger Ferenc, a 2024/25-ös évad művésze legkedvesebb zenészpartnerei közé tartozik Anders Jormin svéd bőgős és Joey Baron amerikai dobos.

A Jazz Side Story első kiadása 2018-ban egymást követően kétszer megtöltötte a Fesztivál Színházat. Szőke Nikoletta, Gájer Bálint és zenésztársaik most emelték a tétet.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Kövess minket!


További ajánlataink


Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

A gazdag látványvilággal készülő műsorban a Nemzeti Színház ifjú művésze, Herczegh Péter kelti életre a költő alakját. A költőét, aki…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!