Program


JUAN DIEGO FLOREZ Először Budapesten
2

JUAN DIEGO FLOREZ Először Budapesten

Ha a pop királya Elvis Presley volt, akkor a 38 éves fiatal tenor az operák királya. Tehetséges hang, magabiztos és különleges előadásmód, benne él tovább Pavarotti öröksége.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2011. november 27. vasárnap, 19:30

Jelenleg a komolyzenei világ legkeresettebb és legelfoglaltabb fiatal művésze 1973-ban született Peruban. Zenei tanulmányait szülővárosában, Limában kezdte a Nemzeti Konzervatóriumban, majd Philadelphia-ban a Curtis Intézetben tökéletesítette ének technikáját. Első operai bemutatkozására 1996-ban az olaszországi Pesaro-ban a Rossini Opera Fesztiválon került sor, ahol kifejező hangjával, bámulatra méltó virtuozitásával egy éjszaka megalapozta sikerét a közönség előtt.

Még ebben az évben bemutatkozhatott a Scala színpadán is 23 éves korában. Ez meghozta számára a világsikert és azóta megállás nélkül ünneplik a világ legnagyobb koncertpódiumain és operaházaiban, beleértve olyanokat, mint a MET, a Covent Garden, a bécsi Staatsoper, valamit Párizs, München, Berlin, Barcelona, Madrid, Chicago, Los Angeles operaházai, Japán koncerttermei, a Salzburgi Fesztivál.

Olyan kiemelkedő karmesterekkel dolgozott már, mint Claudio Abbado, Riccardo Chailly, Myung-Whun Chung, Gustavo Dudamel, Sir John Eliot Gardiner, Daniele Gatti, James Levine, Jesus López-Cobos, Riccardo Muti, Marcello Viotti.

Florez napjaink legkiemelkedőbb bel canto tenorja, aki már elénekelte Rossini összes operájának vezető tenor szerepét (A szevillai borbély, Hamupipőke, Olasz nő Algirban, Semiramide, Otello, Ory grófja, Reims-i utazás, Brushino úr), Donizetti művek tenor főszerepeit (Don Pasquale, A szerelmi bájital, Az ezred lánya, Stuart Maria), Bellini operák tenor szerepeit (Az alvajáró, A puritánok), de ezek mellett énekelte Verdi (Rigoletto, Falstaff), Puccini (Gianni Schicchi), Gluck (Armide), Mozart (Mitridate) tenor szerepeit is.
A fiatal énekes Milánóban 2007-ben egy 75 éves hagyományt is „megdöntött”. Donizetti „Az ezred lánya” című operájában lépett fel, amikor a híres „Ah! Mes amis” kezdetű, kilenc magas „C”-s áriával olyan kirobbanó sikert aratott, hogy ismétlésre ragadtatta magát a közönség örömére és az igazgatóság legnagyobb megdöbbenésére. A dolog különlegessége, hogy Saljapin óta egyetlen énekes, még Pavarotti sem ismételhette meg mégoly sikeres áriáját a Scalában, ellenkező esetben örökre kitilthatják az Operaházból. A kockázatot vállalva Juan Diego Florez a ráadásban is elvarázsolta a közönséget és a Scala vezetőit is. Ezt a bravúrját 2008-ban a Metropolitan Operában is megismételte.

 Juan Diego Florez nem csak operaszínpadokon arat óriási sikereket, gyakran lép fel dalénekesként zongorakísérettel, valamint koncertművészként is. Egyik kedvenc műve Rossini Stabat Mater-e.

2001 óta Florez a Decca lemezkiadó művésze és tucatnyi szóló- és operaalbumot – CD-t és DVD-t - jelentetett meg. A világ egyik legjobb tenorjának szinte minden hónapra jut legalább négy fellépés, naptára 2015-ig szinte teljesen betelt, így a véletlennek köszönhetően – két spanyolországi fellépés között – 2011. november 27-én Budapesten ad koncertet, ahol a 20 éves jubileumát ünneplő Failoni Kamarazenekar kíséri.

Hazájában számos díjjal jutalmazták a nem mindennapi tenoristát, 2004-től pedig Peruban bélyegeken is szerepel. Számos elismeréssel díjazták művészetét, megkapta a németországi ECHO díjat, valamint Cannes-ban zenei Klasszikus Díjat. Kimagasló elismerésben részesült két komplett CD albuma is (Bellini „Az alvajáró” – Cecilia Bartolival; valamint Gluck „Orpheus és Euridice” – Ainoha Garmendia partnereként). Mindezek mellett 2009-ben az 52. Grammy Díjátadón jelölték a legjobb klasszikus zene – egyéni előadói – kategóriában is, a Bel Canto Spectacular c. lemezéért.
 

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

Eric Lee-Magic Show-Francia vendégjáték

Fővárosi Nagycirkusz

Március utolsó hétvégéjén a francia Eric Lee az illuzionisták vérbeli fenegyereke, a négy alkalommal látható Magic Show című műsorában megmutatja,…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!