Program


Jazzy Live: Modern Art Orchestra

Jazzy Live: Modern Art Orchestra

A MAO big band-estjének műsorán Gil Evans átdolgozásai és szerzeményei szerepelnek.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. június 19. csütörtök, 21:00

A fusion big band atyjaként számon tartott Gil Evans meghatározó együttműködést folytatott Miles Davis-szel, és ebben a korszakában hatott leginkább arra a zenei műfajra, amelyet ma jazznek hívunk. A kanadai származású Evans autodidakta zongoristaként kezdte zenész pályáját, de hamar elkezdett komponálni, és legnagyobb sikereit kivételes erejű nagyzenekari hangszereléseivel érte el. Huszonéves kora elején, 1933-ban alapította első zenekarát, amelynek hangterét már ő alakította ki –igazodva a kor divatos tánczenéinek igényeihez. A szakmai fejlődésére meghatározó impulzust az ’50-es évek artisztikus műfajai, elsősorban a bebop és annak radikális hangvételű képviselői, Charlie Parker és Miles Davis jelentették. Gil Evans 1948-ban kezdett el Davis-szel dolgozni: a Birth of the Cool szerzeményeihez készített hangszerelést. Később az ’50-es évek végén dolgoztak újra együtt, és kreatív teljesítményük olyan halhatatlan felvételeket hagyott az utókorra, mint a Miles Ahead, a Porgy and Bess feldolgozása vagy a Sketches of Spain. Evans művészi vívmányai közé tartozik a jazz-nagyzenekari hangzás színpalettájának szélesítése (új hangszerek kerültek a zenekarba). Több évtizedes munka után, a 70-es években sikerült állandó saját zenekart létrehoznia, amellyel a többi között sikeres európai turnén is bemutatkoztak. Evans jelentősége kettős: egyrészt olyan modern és népszerű hangzást valósított meg, amely formabontó jellege mellett megőrizte a jazz tradícióit is. Másrészt dinamikus hangszerelései bekerültek a popzenébe, ahol az ő hatása nyomán vált divatossá a rézfúvós szekció a ’80-as évek elejétől. Utolsó munkái közé tartozik Jimi Hendrix balladájának, a Little Wingnek feldolgozása, amely Sting szólókoncert-repertoárját gazdagította 1987-től.

Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Ajánlatunk


Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!