Program


Chick Corea

Chick Corea

Chick Corea, a modern zongorajátszás legendája többször is járt már Magyarországon különféle formációk tagjaként, szólóestet azonban csak 2006-ban adott, mégpedig az efféle kamaraestek számára kevéssé alkalmas Budapesti Kongresszusi Központban.  több...

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. május 13. kedd, 19:30

Most végre méltó helyen, a zongora szentélyében, a Zeneakadémia Nagytermében hallhatjuk egyedülálló művészetét. Corea nevét az 1960-as évek elejétől fokozatosan kezdte megismerni előbb a szakma, majd a nagyközönség. Cab Calloway oldalán debütált, később olyan ikonokat kísért, mint Stan Getz és Miles Davis. Stílusa az 1970-es években fokozatosan elmozdult az avantgárd felé, alakjára a jazz és a rock házasításából született fúziós zene egyik szülőatyjaként is tekintetnek. Játékát erősen perkusszív közelítés jellemzi, ez részben fiatalkori dobtanulmányaira vezethető vissza, no és persze a latin ritmusok iránti rajongására. Utóbbi nem is meglepő, hiszen a művész félig spanyol származású, mondhatni vérében van a rumba flamenca és a salsa lüktetése. Az ezredforduló óta a kortárs zene is mind jobban foglalkoztatja.

Mindezen előzmények, hatások és stíluselemek összessége az, amit jellegzetes Chick Corea-hangzásként ismerünk. Pikáns harmóniameneteit előszeretettel színezi tág felrakású akkordokkal, amelyek feszültséget teremtenek, ugyanakkor dús kifejezőerejük révén dramaturgiai nyugvópontként is megállják helyüket. Improvizációiban ezen örökös kiszámíthatatlanságot rajzolja körbe indulatos, mégis intellektuális futamvariációival, amelyek nem ritkán az atonalitás világával kacérkodnak.

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - “Mojito” koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten! Vendég: Carolyn Zhang Yu koloratúrszoprán

Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!