Program


A züllés aranykora

A züllés aranykora

A züllés aranykora
Felolvasóest és koncert, Keresztury Tibor és François Couperin műveiből
VALLAI PÉTER KORTÁRS ELŐADÓMŰVÉSZETI FESZTIVÁL - VERSENYPROGRAM

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. február 20. péntek, 15:00

Couperin (1668-1733) kétség kívül a barokk kor egyik legjelentősebb zeneszerzője volt. A francia udvarban alkotott XIV. Lajos – majd utódja, XV. Lajos – uralkodása alatt. Művei emelkedettséget, eleganciát sugároznak, szinte magunk előtt látjuk Versailles csillogását és pompáját, mikor hallgatjuk.            

Virágzó kultúra ez, az Aranykor.

A ragyogás mögött viszont folyamatosan erősödő társadalmi züllés bújik meg.

Saint Simon herceg így ír a "Napkirály" halála utáni időszakról: " Ezeken az összejöveteleken a résztvevők sorra a nyelvükre vettek mindenkit, a minisztereket meg bizalmas ismerőseiket legalább annyira, mint a többieket, mégpedig féktelen szabadossággal. Amennyit pletykálkodtak, annyit ittak is, lassacskán tűzbejöttek; teli szájjal hajtogatták az ocsmányságokat, versenyeztek az istentelen beszédben, majd amikor tetőpontjára hágott a tivornya és mindenki tökrészeg volt, feküdni tértek; másnap újrakezdték az egészet."

Az a környezet, amelyben Couperin magasztos művei megszülettek és népszerűvé váltak, talán nem is annyira idegen a mi 21. századi valóságunktól. Keresztury irónikus hangvételű novelláin keresztül ebbe a valóságba  nyerünk betekintést.

Párhuzamokat keresünk a két korszak között. Kapcsolatot a zene és az irodalom között. A művészet örökérvényűségét szeretnénk bemutatni előadásunkban, azt ami állandó; az emberi természet gyarlóságát és azt, ami ebből felemel, amibe kapaszkodhatunk.

Előadja: Recurring Company

Ajánlatunk


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

Az Urban Verbunk legújabb produkciója egy formabontó előadóművészeti koncepción alapuló előadás, amely a magyar néptánc gazdag kulturális örökségére épülve felhívja a figyelmet a jelen égető globális társadalmi kérdéseire úgy, hogy ezzel az európai-és nemzetközi színpadok közönségeinek is vonzó kínálatot teremt.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

ANDREA BOCELLI - RÁADÁS! Szép

MVM Dome

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli az immár teltházas november 23-i koncertje után november 24-én is fellép az MVM…

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!