Program


Naftalin
8

Naftalin

Terka megcsalja a férjét, ó, minő szörnyűség! Szerdánként egy bizonyos Laboda Péterrel randevúzik egy belvárosi lakásban. A férj persze erről mit sem sejt, gyanútlanul beállít a helyszínre; így aztán Péter a szekrényben köt ki..

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2013. június 1. szombat, 19:00

Heltai Jenő: Naftalin
Bohózat két részben, négy képben

Terka megcsalja a férjét, ó, minő szörnyűség! Szerdánként egy bizonyos Laboda Péterrel randevúzik egy belvárosi lakásban. A férj persze erről mit sem sejt, gyanútlanul beállít a helyszínre; így aztán Péter a szekrényben köt ki. A házaspár utazni készül, a szülők segítenek pakolódni, a házmester szeretné kiadni a lakást, és hogy, hogy nem, a nagy kavarodásban Laboda úr bent felejtődik a szekrényben. Mindeközben Terka apja kölcsönkéri a lakást, és felviszi Patkány Etust, a színésznőt, aki nemsokára (előre szólunk) a szekrényben fog kikötni, amely eseménnyel elkezdődik a teljes fejetlenség… de ne szaladjunk ennyire a dolgok elejébe. Hiszen még az új lakók érkezéséről szót sem ejtettünk. Bizony, időközben az elhagyott lakásba hölgyek érkeztek, akik aztán egy pillanatra sem hagyják a történéseket elszabadulni – az addiginál is nagyobb káoszt teremtve.

Heltai Jenő egyik legismertebb vígjátékát szokás a legjobb magyar „francia bohózatnak” is nevezni; a klasszikus bohózati hagyományokat tartja szem előtt, időtálló poénokkal és helyzetekkel tarkított eseményeket láthatunk a színpadon. A színdarab főszereplője a szekrény, amely hol Csémy Balázst, hol Danyi Juditot rejti; Sára Bernadette és Dunai Tamás, mint Téby Zita szülei nyitogatják a szekrényajtót, Esztergályos Cecília pedig az új bérlőként vendégszerepel Kecskeméten. Az előadás rendezője Cseke Péter.

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Kövess minket!


További ajánlataink


Vannak témáink, amelyeket egyfajta álszent hallgatás övez. A családon belüli erőszak is ilyen. Nincs felfoghatatlanabb egy szülő számára, mint amikor…

RÁADÁS! - 50. JUBILEUMI KONCERT KOBAYASHI KEN-ICHIROVAL

MÁV Szimfonikus Zenekar

Egy valami, amit Kobayashi Ken-Ichiro soha nem mulaszt el megemlíteni: az a zenekar, amelyet életében először vezényelt szülőhazája határain kívül,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!