Program


Liszt Ferenc Kamarazenekar, Km. Ning Feng (hegedű)

Liszt Ferenc Kamarazenekar, Km. Ning Feng (hegedű)

Technikai tudása és a hegedűirodalom nagyszerű alkotásainak költői, kifejező előadásmódja a fiatal generáció egyik legizgalmasabb zenészévé tették a versenygyőztes Ning Feng hegedűművészt.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. február 11. csütörtök, 19:30

Feng olyan rangos versenyek díjazottja, mint a Hannoveri, a Queen Elisabeth, a Yehudi Menuhin Nemzetközi Hegedűversenyek, s 2005-ben megnyerte az új-zélandi Michael Hill Nemzetközi Hegedűversenyt és 2006-ban a Nemzetközi Paganini Versenyt. A Szecsuáni Zeneművészeti Konzervatóriumban, majd a londoni Royal Academy of Music-on tanult, ahol ő lett az első diák, akinek a diplomahangversenyét maximális pontszámra értékelték.                                                       

Ning Feng lemezei a holland Channel Classics-nél jelennek meg. Legutóbbi albumán, mely várhatóan 2014-ben kerül a boltok polcaira, Bruch Skót fantáziája és Csajkovszkij hegedűversenye hallható a berlini Deutsches Symphonie-Orchesterrel. Korábban két szólólemezt rögzített a kiadónál: az első albumra többek között Paganini, Kreisler, Berio és Schnittke műveit, míg a 2013 augusztusában megjelent második lemezen Bartók, Prokofjev és Hindemith darabjait vette föl. Az Audiophile Audition online magazin méltatása szerint „az ember szinte felrobban a lemez művésziességétől és a nagyszerű hangzásvilágtól”.

Az elmúlt évadokban Feng olyan zenekarokkal lépett fel, mint a Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezényletével, az Orosz Állami Szimfonikusok Vladimir Jurowskival és a Strasbourgi Filharmonikus Zenekarral. A közönség hallhatta őt a Sydney Operaházban, a Moszkvai Konzervatórium Nagytermében, a bécsi és a berlini Konzerthausban, a shanghai Oriental Művészeti Központban illetve a pekingi Nemzeti Előadó-művészeti Központban. Szólistaként olyan neves fesztiválokon és sorozatokon koncertezett, mint a Vancouveri Szólóestek, a hongkongi Nemzetközi Kamarafesztivál, a Prágai Tavasz vagy a Schleswig-Holstein fesztivál.

Feng 1721-ben készült ún. „MacMillan” Stradivari hegedűn játszik a hongkongi székhelyű Premiere Performances nevű szervezet felajánlása révén.

Szólista: Ning Feng, hegedű

Műsor:

W.A. Mozart: A-dúr hegedűverseny No.5. K.219

Pablo de Sarasate: Zigeunerweisen

***** 

Samuel Barber: Adagio vonószenekarra

Bartók Béla: Divertimento

A zenekar művészeti vezetője: Rolla János

Szólista- és műsorváltozás jogát fenntartjuk!

További információ: http://www.lfkz.hu/hu/koncertek/sorozatok/2016-02-11-zeneakademia-berlet-201516-iv--157/

Ajánlatunk


Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Kövess minket!


További ajánlataink


GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!