Kugler Art Szalon és Galéria

Kugler Art Szalon és Galéria

KORTÁRS ROMA MŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNY A ROMA MŰVÉSZEKÉRT

Galériánk a cigány képzőművészet, népművészet és iparművészet együttes bemutatását, támogatását tűzte ki céljául.

A cigány képzőművészet korunkban született meg és formálódik napjainkban is. Ma már több, mint ötven, magát cigányként vagy romaként meghatározó művész alkotásai szerepelnek magyar múzeumok, kiállítótermek anyagában.  Kőszegi Edit filmrendezőnő most létrejött magángalériájában ezen művészek legjobb alkotásai láthatóak és egyben meg is vásárolhatóak. A jelenlévő festmények törzsanyaga bemutatkozott már a Magyar Nemzeti Galériában, a Néprajzi Múzeumban, Pekingben, s az UNESCO égisze alatt New Yorkban és Párizsban, s legutóbb Passauban és Stockholmban.

A roma népi kultúra tárgyi emlékeit is gyűjtjük. Az autentikus cigány népművészeti tárgyak mellett a tradíció és modernitás jegyében készült iparművészeti alkotások is szerepelnek a Galéria anyagában.

A témához illeszkedő zenei és néprajzi filmek, könyvek, albumok gazdagítják a kínálatot.

Szalonként működve, változatos programok keretében teret adunk fiatal művészek bemutatkozásának – különféle művészeti ágakban.

A Galéria Budapest belvárosában, a Deák Ferenc tér tőszomszédságában, egy impozáns lakásban működik.

A gyűjteményt és a programokat folyamatosan bővítjük, szeretettel várjuk támogató érdeklődését.

Continue Sütő u. 2., 1052 Budapest

Kugler Art Szalon és Galéria

0 events


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!

Dear Customer,

Like most websites Jegy.hu uses cookies to operate. I understand that InterTicket is collecting personal data in order to recommend special, personally tailored offers best suited for me. By clicking on “I accept”, I confirm that I have read and understood the data management rules in the Privacy Policy.

I accept