Bérletvásárlás


Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.
8

Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.

Soproni Petőfi Színház

A szabadság évada
2021/2022

Németh László: Széchenyi - történelmi dráma
Tamási Áron, Szarka Gyula: Ördögölő Józsiás - zenés tündérjáték
Somogyváry Gyula, Szarka Gyula: És mégis élünk - Táncmű a soproni népszavazás 100. évfordulójára
Sík Sándor: István király - tragédia
Ábrahám Pál, Alfred Grünwald, Fritz Löhner-Beda: Bál a Savoyban -revüoperett
Sławomir Mrożek: Emigránsok - színjáték

Bérletes nézőink a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2022-es előadásai közül egy válaszott produkcióra kedvezményesen válthatnak jegyet!
Részletek a szníház honlpaján: www.soproniszinhaz.hu

Bérlet árak:
I. helyár: 15.000 Ft

II. helyár 14.000 Ft

Nyugdíjas kedezmény: 15%
(csak személyesen érvénesíthető a jegyirodában)

Jegyiroda:

Cím: 9400 Sopron, Liszt Ferenc u. 1.
Telefon: +36 99 517 517, +36 99 517 518
E-mail: jegyiroda@prokultura.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 09.00-17.00
Szombat: 09.00-12.00
valamint az előadások előtt a helyszíneken.

Csatkai bérlet péntek 19:00

Bérlethez tartozó előadások
Nov. 5.
P, 19:00
István király Petőfi Színház.

Dec. 3.
P, 19:00
Széchenyi Petőfi Színház.

Jan. 7.
P, 19:00
Emigránsok Soproni kisszínház

Jan. 21.
P, 19:00
Emigránsok Soproni kisszínház

Jan. 28.
P, 19:00
Emigránsok Soproni kisszínház

Febr. 25.
P, 19:00
Ördögölő Józsiás Petőfi Színház.

Márc. 25.
P, 19:00
És mégis élünk Petőfi Színház.

Máj. 20.
P, 19:00
Bál a Savoyban Petőfi Színház.

Csatkai bérlet péntek 19:00

becsült lejárati idő:
00:00

Szabad-kombinált bérlet vásárlása

Tisztelt Látogatónk! Az Ön által választott bérlethez tartozó előadásokat különböző nézőtereken játsszák. Minden nézőtéren kijelölheti, hogy hol szeretne ülni. Első lépésben az első nézőtéren válassza ki ülőhelyeit. A nézőtér neve alatt megjelenő ikonokkal jelöljük, hogy mennyi széket választott. Miután kiválasztotta a székeket, nyomja meg a "következő" gombot, így a következő nézőtéren is kiválaszthatja a megfelelő ülőhelyeket. Minden nézőtéren u.annyi helyet kell kijelölnie. A nézőtér alatt megjelenő ikonok jelzik, hogy mennyi helyet kell még választania. Minden nézőtéren 5 perc áll rendelkezésére a helyek megjelölésére. A nézőterek között visszafelé nem tud lépni. Amennyiben módosítani szeretné a korábban kijelölt székeket, kérjük, tegye kosárba a kiválasztott bérleteket, majd törölje a teljes kosarat. Ezek után ismét az első nézőtéren kezdheti a helyek kiválasztását.

Választott előadás:

Kérjük, válasszon időpontot:


Navigáció


Árkategóriák


  • Nem elérhető helyek
  • Ön által választott helyek

Válassza ki ülőhelyét!


Kérem várjon!...
Nagyításhoz tartsa lenyomva a Ctrl gombot és görgessen az egérrel.

Németh László
Széchenyi
történelmi dráma

„Egy ember a sors csapdájába szorultan: öngyilkosságra készül. (…) Az emberek megzavarásában gyönyörködő fölény s elragadtatásukat kivívni akaró alkalmazkodás játéka ez…” – vall darabjáról Németh László, akinek drámája 1946-ban született, és az elmegyógyintézetbe zárt Széchenyi István gróf életének végső dilemmáját tárja elénk. A dráma intellektuális anyaga a Goldmark doktorral folytatott két legfontosabb vitában bontakozik ki. Goldmark a darab kulcsfigurája, aki megfejtésül szolgál Széchenyi jellemének a megértéséhez, a pszichopata doktor voltaképp Széchenyi önmardosó kétségeit, sorsát és döntéseit mutatja fel egy izgalmas sakkjátszma stratégiai lépéseit követve…

Főszerepben: Széles Tamás
Rendező: Csiszár Imre (Kossuth- és Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész)Tamási Áron – Szarka Gyula
Ördögölő Józsiás
zenés tündérjáték

Tamási darabja igazi tündérmese, a főhős – Ördögölő Józsiás – eposzi jelzőket idéző említőneve magában hordozza szinte az egész történetet: maga is a pokoli és az ideálisan jó, a démoni és az angyali erők örök küzdelmét jelképezi. Nem más ez a játék, mint a szegény legény győzelme eszessége, testi-lelki ereje révén a pokol urai felett. Ezt tetézi boldogsága a kedvesével, Jázminával – az édenükbe betolakodók, az ország dolgát hátráltatók viszont lelepleződnek, halállal lakolnak vagy kiűzetnek az országból, mert ezt kívánja a nép, a tisztesség, a fény és a remény őrizője.
Tamási üzenete – Szarka Gyula eredeti zenéjével és dalaival – a ma emberének is újult erővel szól: az emberi lélekben – ha csak egy szikrája létezik is a tisztességnek – az eszményi jóra való hajlandóság szeretne érvényesülni.

Zeneszerző: Szarka Gyula (Kossuth-díjas)
Rendező: Pataki András (Jászai-díjas)

A Soproni Petőfi Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukciójaSomogyváry Gyula – Szarka Gyula
És mégis élünk
Táncmű a soproni népszavazás 100. évfordulójára

A Rongyos Gárda legendája újraéled a színpadon. A Sopron Balett látványos, magas hőfokú, érzelemmel telített ősbemutatója Somogyváry Gyula történelmi tényeken alapuló regényéből készült. A táncelőadás egy romantikus szerelmi szállal átszőve felidézi azt, amikor veterán frontkatonák, vasutasok, napszámosok, gazdászhallgatók, egyetemisták, honvédtisztek, szegények és gazdagok, magyarok, székelyek, kunok, szerbek, horvátok és németek fogtak fegyvert Magyarországért, Sopronért és környékéért. Amikor egy maroknyi ember szembeszállt a világgal, Trianon igazságtalanságával, és megváltoztatta a történelmet.

Rendező–koreográfus: Demcsák Ottó (Harangozó-díjas)

A Sopron Balett előadásaSík Sándor
István király
tragédia

Mély tartalmú, elgondolkodtató mű a király utolsó napjairól, arról a benne dúló harcról, hogy kinek adja a koronát: Orseolo Péternek vagy Vazulnak. Kit válasszon utódjául, a keresztényt vagy a pogányt? A naptár szerint 1038-ban vagyunk, Nagyboldogasszony ünnepére készül Székesfehérvár. Ez a király utolsó napja. A polgárháború küszöbén áll az ország. Egy monumentális uralkodó és személyiség kiszolgáltatottságában szembenéz a halállal, és egész életművének kárba veszésével. Mi a helyes döntés? István felajánlja Szűz Máriának a koronát, Isten kezébe teszi az országot.

Rendező: Pataki András (Jászai-díjas)

A Soproni Petőfi Színház, a Forrás Színház,  a Zentai Magyar Kamaraszínház és Komáromi Jókai Színház  koprodukciójaÁbrahám Pál – Alfred Grünwald – Fritz Löhner-Beda
Bál a Savoyban
revüoperett

Ábrahám Pál műfajt megújító, világhírű operettje a dzsessz sodrásával, sokszínű humorral, izgalmas helyzetekkel és látványos táncokkal, ám mindenekelőtt olyan slágerekkel varázsolja el a nézőket, mint a Kicsike vigyázzon, a Sevilla vagy éppen a La Bella Tangolita. A történet szerint az álompárnak tartott Faublas házaspár hosszú nászútja után váratlanul kiderül a férj viharos múltja. Egy vacsorameghívás titkos üzenettel, együttlétről szóló, beváltásra váró csekkel, amely a Savoy Hotel bálján várja őt Tangolitával, a táncosnővel együtt. A féltékeny feleség gyanút fog, és elindul a nagyszabású társadalmi eseményre, de közben ő is veszélyes kalandok elé néz. S mindemellett előkerül Amerikából érkező barátnője, Daisy Parker, valamint Musztafa bej, a párizsi török nagykövetség attaséja, akik tovább bonyolítják a félreértésekre épülő, szellemesen fordulatos történetet.

Rendező: Béres LászlóSławomir Mrożek
Emigránsok
színjáték

Mrożek drámája húsba vágó és lélekbe markoló kérdéseket feszeget a hazájukat különböző okokból elhagyó emberekről. Valahol idegenben, egy föld alatti pincében élő értelmiségi figura és egy munkás sorsát mutatja meg az előadás a szabadság és a rabság kérdéskörét járva körül, felvillantva az emigrációs lét fájdalmas igazságait. A párhuzamos magányban élő két ember sorsának ábrázolása közben az író valójában egyik figurának sem ad teljes mértékben igazat: hol az egyikük, hol a másikuk igazságát érzi erőteljesebbnek a néző. Sławomir Mrożek darabja különösen aktuális ma, amikor világjelenségként éljük meg, hogy emberek sokasága más országokban igyekszik a jobb élet reményében boldogulni, új identitást találni.

Szereplők: AA – Kis Domonkos Márk (Jászai-díjas), XX – Gál Tamás (Jászai-díjas)
Díszlet- és jelmeztervező: Gyarmathy Ágnes (Munkácsy-díjas).
Rendező: Pataki András (Jászai-díjas)

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Tisztelt Ügyfelünk!

Mint a legtöbb weboldal, a Jegy.hu is cookie-kat használ a működéséhez. Tudomásul veszem, hogy az InterTicket számomra releváns, személyre szabott ajánlatokat igyekszik összeállítani, amelyhez számos személyes adatot használ fel. Az adatkezelés szabályait az Adatkezelési Tájékoztatóban megismertem, azokat elfogadom.

Hozzájárulok