Program


Rudolf Buchbinder és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino

Rudolf Buchbinder és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino

Brahms: I. (d-moll) zongoraverseny, op. 15
Beethoven: VI. (F-dúr, „Pastorale”) szimfónia, op. 68

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 15. vasárnap, 19:30

Zubin Mehta és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino

Közreműködik:
Rudolf Buchbinder - zongora

Egy természetközeli, derűs szimfónia, amely előlegezi, és egy tragikus hangvételű zongoraverseny, amely beteljesíti a romantikus kifejezésmódot. Beethoven és Brahms. Azaz: Brahms és Beethoven, hiszen ezen a koncerten a következmény felől haladunk az előzmény felé. A szólista korunk egyik legjelentősebb zongoraművésze, aki eddig elkerült minket, ezért is érdemes lesz végre meghallgatnunk. A karmester a szakma doyenjeinek egyike, aki a nagy múltú itáliai zenekarnak harminckét éven át volt zeneigazgatója. Minden adott egy varázsos estéhez!

Brahms 1858-ban, huszonöt évesen fejezte be első, d-moll zongoraversenyét, ez volt első nagyzenekari opusa, amely közönség elé került. A rendkívül nehéz, virtuóz darab drámaisága és sötét tónusa összefügg a fiatal Brahms mentora, Schumann végzetes betegségével és tragikus halálával. Beethoven VI., Pastorale szimfóniája 1808-ban keletkezett, s ugyanezen év decemberében mutatták be a zeneszerző maratoni szerzői estjén. Modern vonás az öttételes alkotás harmadik és negyedik tételének összekapcsolása, a természetábrázolás pedig a romantikus programzene előfutárává avatja a művet. A firenzei Maggio Musicale fesztivál zenekarát 1928-ban alapították. Közel egy évszázados fennállása során a legendás együttes nagy karmesterek lenyűgöző sorával működött együtt Wilhelm Furtwänglertől Seiji Ozawáig, Bruno Waltertől Carlos Kleiberig, Otto Klemperertől Riccardo Chaillyig. 1985-től 2017-ig Zubin Mehta állt a fesztivál élén - ez az időszak a zenekarral való együttműködésének is fénykora volt. A bombayi születésű Mehta, a bécsi Zeneakadémia hajdani neveltje, korunk egyik legnagyobb karmestere egy felejthetetlen generáció művészi üzenetét közvetíti.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Európa Kiadó Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Ismét a Várkert Bazárban koncertezik a nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!