Program


Rudolf Buchbinder és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino

Rudolf Buchbinder és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino

Brahms: I. (d-moll) zongoraverseny, op. 15
Beethoven: VI. (F-dúr, „Pastorale”) szimfónia, op. 68

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 15. vasárnap, 19:30

Zubin Mehta és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino

Közreműködik:
Rudolf Buchbinder - zongora

Egy természetközeli, derűs szimfónia, amely előlegezi, és egy tragikus hangvételű zongoraverseny, amely beteljesíti a romantikus kifejezésmódot. Beethoven és Brahms. Azaz: Brahms és Beethoven, hiszen ezen a koncerten a következmény felől haladunk az előzmény felé. A szólista korunk egyik legjelentősebb zongoraművésze, aki eddig elkerült minket, ezért is érdemes lesz végre meghallgatnunk. A karmester a szakma doyenjeinek egyike, aki a nagy múltú itáliai zenekarnak harminckét éven át volt zeneigazgatója. Minden adott egy varázsos estéhez!

Brahms 1858-ban, huszonöt évesen fejezte be első, d-moll zongoraversenyét, ez volt első nagyzenekari opusa, amely közönség elé került. A rendkívül nehéz, virtuóz darab drámaisága és sötét tónusa összefügg a fiatal Brahms mentora, Schumann végzetes betegségével és tragikus halálával. Beethoven VI., Pastorale szimfóniája 1808-ban keletkezett, s ugyanezen év decemberében mutatták be a zeneszerző maratoni szerzői estjén. Modern vonás az öttételes alkotás harmadik és negyedik tételének összekapcsolása, a természetábrázolás pedig a romantikus programzene előfutárává avatja a művet. A firenzei Maggio Musicale fesztivál zenekarát 1928-ban alapították. Közel egy évszázados fennállása során a legendás együttes nagy karmesterek lenyűgöző sorával működött együtt Wilhelm Furtwänglertől Seiji Ozawáig, Bruno Waltertől Carlos Kleiberig, Otto Klemperertől Riccardo Chaillyig. 1985-től 2017-ig Zubin Mehta állt a fesztivál élén - ez az időszak a zenekarral való együttműködésének is fénykora volt. A bombayi születésű Mehta, a bécsi Zeneakadémia hajdani neveltje, korunk egyik legnagyobb karmestere egy felejthetetlen generáció művészi üzenetét közvetíti.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

zenés játék két részben

Kövessen minket!


További ajánlataink


Táncháztalálkozó

Papp László Budapest Sportaréna

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

SUKHISHVILI - Grúz Nemzeti Balett

Erkel Színház

Mi a közös Charlie Chaplin, Bridgitte Bardot, és Sting között? Mindannyian rajonganak az áprilisban Budapestre látogató Grúz Állami Népi Együttesért!

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!