Program


Zsidó Kulturális Fesztivál:A Bejn Hajamim zenekar koncertje

Zsidó Kulturális Fesztivál:A Bejn Hajamim zenekar koncertje

A Finali Gábor és Fekete Tamás gitáros által két éve alapított együttes most először lép föl a Zsidó Kulturális Fesztiválon.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 12. kedd, 19:00

A Finali Gábor és Fekete Tamás gitáros által két éve alapított együttes most először lép föl a Zsidó Kulturális Fesztiválon. Mint Finali Gábor, a budapestiHunyadi téri Körzet rabbijaelmondta: tizenhárom tagú zenekaruknak nyolc zenésze és öt énekese van, a mostani programban azonban további két operaénekessel lépnek színpadra. Fontos hangsúlyozni, hogy nem klezmer-zenekarról van szó, hiszen a Bejn Hajamim olyan tradicionális dallamokat játszik, amiket a zsinagógákban hallhatunk az istentiszteleteken – igaz, az ősi zenét a Bejn Hajamim modern, korszerű hangzásvilággal adja elő, így kerül a színpadra a vonósok és ütősök mellett elektromos szóló- és basszus gitáros is. Csaknem két órás előadásuk egyik különlegessége az lesz, hogy nem csak liturgikus dalokat adnak elő, hanem válogatást adnak a világhírű izraeli popénekes, Uzi Chitman (1941-2005) legismertebb szerzeményeiből, amelyek olyannyira népszerűek, hogy szinte már „nemzeti slágerekké” váltak a zsidó államban.

Finali Gábor elmondta: az elmúlt két évben több zsidó ünnepen fölléptek már, tartottak jótékonysági koncertet a leégett zuglói zsinagóga javára, de Budapesten kívül játszottak több vidéki városban is, így például a Szegedi Kulturális Fesztiválon, valamint határon túl Komáromban.

 

A rabbi megjegyezte: habár a Bejn Hajamim legfontosabb feladata azoknak a magyarországi zsidóknak az elérése, akiket reményei szerint a modern, 21. századi hangszereléssel meg lehet szólítani, ám gyakran hívják őket keresztény közösségek is, amit nagyon fontosnak tart az egymás közötti hídépítés szempontjából. 

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

zenés játék két részben

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

Meg se kínáltak-Bödőcs Tibor könyve alapján

6SZÍN

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. - A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Az…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!