Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2018: Musica Ficta: Utazó zenék – három kultúra

Zsidó Kulturális Fesztivál 2018: Musica Ficta: Utazó zenék – három kultúra

Három kultúra – a keresztény, a muszlim és zsidó világ – zenei hagyományának hangjai és visszhangjai csendülnek föl a Musica Ficta különleges, Utazó zenék című produkciójában.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 26. vasárnap, 19:00

A zenei utazás az Ibériai-félszigetről indul: a műsor kóstolót ad a térség keresztény, zsidó és arab dalgyűjteményeiből a késői középkortól kezdve a XVII. századig. Hagyományos szefárd dallamokat, spanyol reneszánsz dalokat és arab zenéket hallhatunk, méghozzá azzal a különlegességgel, hogy a produkció középpontjában a nők állnak: a dalok az ő életüket mutatják be a keresztény, muszlim és zsidó világban.

Az Utazó zenék – három kultúra című műsor rámutat arra a sok közös vonásra, amit ezek a dalok az évszázadok során megőriztek, és azt is bemutatja, hogy az új befogadó térségekben milyen következetes módon keveredett és alakult át mindhárom irányzat.

Raúl Mallavibarrena, az előadás karmestere így fogalmaz: „Az Utazó zenék valójában az örökös utazásra, önnön fennmaradásuk érdekében az emlékek és a szájhagyomány megőrzésére elhivatott dallamok gyűjteménye, lemezek és kiadványok formájában bejárták már az egész világot. Ezek a zenék képesek az idő kötelékeitől szabadon mindig újra feltalálni önmagukat, így biztosítva saját halhatatlanságukat.”

Ajánlatunk


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!