Program


Zorba, a görög - musical színház

Zorba, a görög - musical színház

Zorbától az író megtanulja, hogy mi is az a pozitív gondolkodás: mindig az élet napos oldalát kell nézni. A mindig optimista görög örömében és bánatában is egyet tesz: táncol. Amikor a városba küldik beszerző körútra, az összes pénzt elveri, de mindenkinek hoz ajándékot.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 29. szombat, 19:00

Zorba, a görög - musical 2 részben
Spirit Színház
Készült Nikosz Kazantzakisz Zorba, a görög c. regénye alapján.

"Táncolni kell, Uram. A zene meg majd csak megjön valahonnan."

Zorbától az író megtanulja, hogy mi is az a pozitív gondolkodás: mindig az élet napos oldalát kell nézni. A mindig optimista görög örömében és bánatában is egyet tesz: táncol. Amikor a városba küldik beszerző körútra, az összes pénzt elveri, de mindenkinek hoz ajándékot.
Bármibe kezd is, mindent intenzíven és teljes odaadással csinál.

Az írónak Zorba nem hoz szerencsét. Először a bánya omlik be, aztán a görög világmegváltó ötlete, a fakitermelő vállalkozás is befuccsol. A rönkfa szállítására a hegyoldalba épített drótpálya mindenestül összeomlik, maga alá temetve az író összes megtakarított pénzét.

Az író azonban kap cserébe valami sokkal fontosabbat: elsajátítja az életigenlés — a pozitív gondolkodás —  filozófiáját. A romok alatt már ő javasolja: „Táncoljunk!”

És itt az egyik klasszikus jelenete következik: a két üres zsebű férfi a tengerparton egy őrült szirtakit jár, teljesen megfeledkezve a percekkel korábban történt katasztrófáról. Hiszen ahogy Zorba mondja: „Ha tele van, mit tehet mást az ember? Táncol.”

Ezt az egyszerű titkot sugallja a színpadi előadás: élvezd az adott percet!

Ajánlatunk


Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás Előadás hossza: 130 perc Felvonások száma: 1

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!