Program


Zenél a világ! - A Szaharán innen és túl / Hang-szer-szám

Zenél a világ! - A Szaharán innen és túl / Hang-szer-szám

A sorozat főszereplői a zene "szerszámai", a hangszerek. Velük ismerkedhetnek meg a hallgatók autentikus élő zene által, az azt megszólaltató szakértő muzsikusok segítségével. Ebben a félévben a világot járjuk: különböző földrészek népi eredetű zenéjével és ritkán látható hangszereivel találkozhatnak a gyerekek a koncerteken és az azokat követő hangszerbemutatókon.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 18. szombat, 11:00

A djembe Nyugat-Afrika hagyományos ütőhangszere. Jellegzetes hangzását elsősorban lentről fölfelé szűkülő, majd hirtelen kiöblösödő, hengeres formájának köszönheti. Tetejére általában erős kecske- vagy borjúbőrt feszítenek, ez adja a dob sajátságos hangzását. A hagyomány úgy tartja, hogy három szellem lakik a djembében: a fáé, amelyből a dobot faragták, az állaté, amelynek bőréből az ütőfelület készül, valamint a dobkészítő mesteré, akinek szakmai tudása nélkül nem készülhet el a dob.
A guembri eredetileg a marokkói gnawa törzs által használt, háromhúrú pengetős hangszer, amelynek egyetlen darab fából kivájt testét tevebőr fedi, hasonlóan a bendzsó bőrmembránjához. A játékos nemcsak pengeti, hanem ütőhangszerként is használja a guembrit. Kisebb eltérésekkel Észak-Afrika más területein is elterjedt, az arabok által is ismert hangszer.

A sorozat megvalósításában partnerünk az Ethnosound világzenei hangszerbolt.

Korosztály: 6-12 év

Közreműködik: Cheikh Ibrahima Fall (Szenegál, Guinea), Said Tichiti (Marokkó), Mbaye Ndiaye (Szenegál), Fehér Károly

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kövess minket!


További ajánlataink


Nemanja Radulović & Double Sens - világhírű hegedűművész koncertje Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára…

Még egy kört mindenkinek

Belvárosi Színház

A hatalmas sikerű dán filmből készült életigenlő színdarab beleérzéssel és humorral szembesít azzal, mivel jár, ha megpróbáljuk elengedni a kontrollt.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!