Program


William Christie és a Les Arts Florissants

William Christie és a Les Arts Florissants

Händel: Messiás

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 17. szombat, 19:30

Ismét a Müpában a több száz éves zenei gyakorlatot kutató, az eredményeket pedig reveláció erejű produkciókban felhasználó előadó-együttesek egyik legrangosabbja, a William Christie alapította Les Arts Florissants! Az izgalmasabbnál izgalmasabb projekteket létrehozó, jól ismert klasszikus remekműveket is friss szemlélettel, szenvedéllyel, lankadatlan felfedezőkedvvel megszólaltató zenekar és világklasszis énekesei ezúttal annak a szerzőnek, Georg Friedrich Händelnek adják elő leghíresebb darabját, akitől mintegy négy évtizedes fennállásuk alatt oly sok művet megszólaltattak már rangos fesztiválokon vagy mintegy száz felvételük között. Az óriási népszerűségnek örvendő Messiást is számos alkalommal előadták már. William Christie igényességére és gondosságára jellemző, hogy amikor a kilencvenes évek elején lemezre vették a mintegy három hét alatt megírt - a korabeli olasz, angol és német stílusokat, műfajokat bravúrosan ötvöző, ragyogóan színes zenéket felsorakoztató oratóriumot - nem kevesebb, mint tizenöt nyelvi asszisztens segítette a szólistákat és a kórus tagjait a helyes korabeli kiejtés elérésben.
A neves dirigens és csembalóművész ugyanilyen akkurátusan járt el, amikor az 1980-as években az Egyesült Államokból Franciaországba áttelepülve korhűen renováltatta 16. században épült házát, mielőtt beköltözött volna. Az egykor gazdag protestáns család által lakott házhoz tartozó, az eredeti állapot szerint rendbe hozott parkban William Christie 2012 óta rendezi meg fesztiválját, egyszerre hódolva két szenvedélyének, a kertépítésnek és a zenélésnek.

Vezényel: William Christie

Közreműködők:

Emmanuelle de Negri, Katherine Watson: szoprán
Tim Mead: kontratenor
Samuel Boden: tenor
Konstantin Wolff: basszus

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Az elegáns londoni szőrmeszalonban Gilbert, a felfuvalkodott társtulajdonos, felesége távollétében, a hódítás reményében nercbundát készül ajándékozni Janienek, az egzotikus szépségnek. Tervének többek között az is akadálya, hogy Janie férje, feltehetőleg erősen gyanakodna, ha felesége egy tízezer fontos bundában állítana haza. A nőügyekben páratlanul találékony Gilbert beindítja a megoldás gépezetét, aminek következtében elképesztő események kezdik gyors ütemben követni egymást.

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!