program


Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik

Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik

2021 nyarán az Északi Járműjavító megnyitotta kapuit a nagyközönség számára. A „Volt egyszer egy Északi….a történet folytatódik” című időszaki kiállításunk nagy sikert aratott, október végéig a Járműjavító történetére és legendás mozdonyaira több mint 30 000 ember volt kíváncsi.
 Læs mere

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Søndag, 02. Oktober 2022 10:00

Az új múzeum épület tervezési időszakában az ipari örökség kiemelkedő helyszínén újabb
időszaki kiállítást nyitunk, mely az Északi Járműjavító története és a népszerű vonatok mellett jellegzetes gumikerekes járműveknek is teret ad, megmutatva a közösségi közlekedés és a személyautózás ikonikus darabjait.

Az Északi Járműjavító 1867 és 2009 között az ország legjelentősebb vasúti járműjavító bázisa volt.  Évtizedeken keresztül több ezer embernek adott munkalehetőséget, de nem csak munkahely volt, hanem kulturális és sporteseményeknek egyaránt helyszínt biztosított. Kiállításunk betekintést nyújt az ott dolgozók mindennapjaiba a korszak különleges és meghatározó vasúti járművein, közlekedési eszközein keresztül. Látható a 424.001 gőzmozdony,  a vasútvillamosítás kiemelkedő alakja, Kandó Kálmán által tervezett, 1932-ben forgalomba állt V60-as villanymozdony,  a Szellem becenévre hallgató 242-es, amely a gőzmozdonyok sebességrekordját tartja Magyarországon. Találkozhatnak  két M44-es tolatómozdony, egy Cmn személykocsival és az 1935-ös Árpád gyorssínautóbusszal, amely Budapest és Bécs között közlekedett. A járművek szorosan kötődnek a helyszínhez, hiszen többségüket itt javították az Északiban.

Az új kibővített részben a hely - és vasúttörténeti fókuszból a közösségi közlekedés és a „gumikerekű” járművek felé nyit a kiállítás. Erre a helyszín, a Kőbányai út – Hungária körút forgalmas csomópontja, a Népliget távolsági busz forgalma és az urbanisztikai fejlesztések közlekedési aspektusai is predesztinálják.

Az új járművek megjelenése összefügg a múzeumi szerepkör háttér munkáinak bemutatásával: a gyűjteményezés, a gyűjteményfejlesztés és a restaurálás műhelytitkaiba is betekintést nyújt. Az ipari- közlekedés és műszaki örökség megőrzése kiemelkedő feladat az innováció szempontjából, az egykori kiváló mérnökök, feltalálók munkájának, találmányainak, fejlesztéseinek bemutatása inspiráló lehet a jelen és jövő nemzedék számára, valamint erős edukációs értékkel bír.
Ezen a részen olyan járművekkel ismerkedhetnek meg a látogatók, amelyek a közelmúltban, kerültek a múzeum gyűjteményébe  és a múzeumi munka következtében megújultak, illetve, amelyek még múzeumi gondoskodásra várnak, de különleges és egyedi történetük, funkciójuk vagy formájuk miatt a közönség érdeklődésére számíthatnak. Így jelennek  meg a hazai autóbuszgyártás kiemelkedő darabjai közül az  Ikarus buszok, egy közel fél évszázados  Skoda Octavia Super,  a tekintélyes GAZ -12 Zim, az eddig még nem látott DKW Meisterklasse és az autózás hőskorából egy Ford-T modell is.

A kiállítás teljes ideje alatt családi felfedező hátizsákkal, izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, integrált múzeumi órákkal és rendezvényekkel készülünk. Egyedi programsorozattal a Petőfi Irodalmi Múzeummal közös, Átszállás című több állomásos előadásban  muzeológusok, irodalomtörténészek és előadóművészek közreműködésével idézzük meg a magyar tömegközlekedés történetét.

A nyári szünet idején hetente változó tematikájú élmény programokkal várjuk látogatóinkat. Látogasson el hozzánk Ön is!

Megközelítés:

Az Északi Járműjavító bejáratát az Opera Eiffel Műhelyház parkolója felől lehet elérni.

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy augusztus 29-én vasárnap az Opera Eiffel Műhelyház rendezvénye miatt a parkolóba autóval nem lehet behajtani.

A kiállítás helyszíne közösségi közlekedéssel kitűnően megközelíthető, így javasoljuk, ha módjában áll, válassza a fenntarthatóbb közösségi közlekedést!

A kiállítás tömegközlekedéssel az alábbi módokon közelíthető meg:

a Blaha Lujza tértől a 28-as, 28A vagy 62-es villamossal 8 megálló, 13 perc, az Eiffel Műhelyházig utazva.

A belvárostól, pl. a Deák Ferenc tértől 9-es busszal 11 megálló, 20 perc, az Eiffel Műhelyházig utazva.
A kiállítás az 1-es villamossal is megközelíthető, így a Kőbányai út / Könyves Kálmán körút megállónál kell leszállni, ahonnan mintegy 5-7 perc séta vagy egy megálló a 28, 28A vagy 62-es villamossal a kiállítás bejárata.

Nyitvatartás 28-án

A Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása szeretettel várja a látogatókat 2022. május 28-tól szeptember 30-ig  az alábbi időpontokban:

Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 10:00 - 18:00
Szerda: 10:00 - 18:00
Csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek. 10:00 - 18:00
Szombat: 10:00 - 18:00
Vasárnap: 10:00 - 18:00

Aktuelt


Moliére méltán híres komédiája ez, ahol parádésan karikatúrázza öncsalásainkat. Kifiguráz és nevettet, miközben a családfő, Argan problémái saját, kusza mindennapjaink része. Betegsége kiszámíthatatlan, bemérhetetlen és legfőképp megfellebbezhetetlen, a betegség gyógyítása végeérhetetlen, következésképpen a család élete pokolihoz közelít. Fiatal felesége álságosan együttérző, lánya és barátai őszinték, az orvosok pedig szívesen orvosolnak bármit. A vígjáték élesen kontúrozott helyzetkomikumokból építkezik, minden derű mögött a keserédes vidám valóság áll.

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői.

Follow us!


PÅ PLAKATEN


Ingrid Fuzjko-Hemming pályáját egy súlyos betegség szakította meg, melynek következtében elveszítette hallását. Gyógyulása után újra kezdte pályáját és visszaküzdötte magát…

Jack gyémánttal lepi meg feleségét, és egy bérgyilkossal. Maggie rég sejti, hogy férje megcsalja, de erre nem számított. Beszélgetni kezd…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.


Kære kunder

Like most websites Jegy.hu uses cookies to operate. I understand that InterTicket is collecting personal data in order to recommend special, personally tailored offers best suited for me. By clicking on “I accept”, I confirm that I have read and understood the data management rules in the Privacy Policy.

I accept