Program


Vokális bérlet I. - Bali János és az A:N:S Chorus

Vokális bérlet I. - Bali János és az A:N:S Chorus

Requiem

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 5. szombat, 19:30

Műsor:

Johannes Ockeghem (c.1410–1497): Requiem
Antoine Brumel (c.1460–c.1512): Requiem (részletek)
Csapó Gyula (1954–): Requiem (ősbemutató)

Közreműködik:

A:N:S Chorus
Szél Cecília, Wágner Adrienn, Patay Péter, Gavodi Zoltán, Czier Zoltán, Kéringer László, Ujházy Márton, Mizsei Zoltán, Benkő Pál, Koncz András

Classicus Quartet
Rácz József, Baksai Réka – hegedű , Tornyai Péter – brácsa, Zétényi Tamás – cselló

EllenPont együttes
Bánfi Balázs, Haraszti Dóra, Kállay Katalin, Kecskeméti László, Valóczky Éva – furulya, Bán Máté – fuvola, Szűcs Péter – klarinét, Vasvári Tamás – harsona, Takács Zsuzsanna – zongora, Schlanger Tamás – ütők, Búza Vilmos – nagybőgő

Vezényel: Bali János

Johannes Ockeghem requiemje a zenetörténet első fennmaradt tőbbszólamú halotti miséje. A szerző a reneszánsz muzsika legnagyobb becsben álló, legrejtélyesebb alakja. Műveinek javát a halála után nem sokkal összeállított ún. „Chigi”-kódex őrzi, a requiemnek is ez az egyetlen forrása. Mivel csak az az Offertoriumig tartalamzza a halotti mise énekeit, ezért a Sanctust és az Agnus Deit a következő generáció legjobb francia szerzőjétől, Antoine Brumeltől vesszük.

„Mit tudunk ma az időtlenségről, nyugalomról, élet-halál elválaszthatatlanságáról? Requiemem táplálkozik a Zenből, Zoroaszterből, Liturgiából (messze elkerülve az ’Úr’ nevét), hiszen mindenre szükségünk van, amit az igazi kérdésről valakik valaha is sejtettek. Van japán haiku, jo-no-mai (a Noh színház haláltánca),  gregorián, zsoltár. Minden a megnyugvásért (requiem), az időn túlról szól, s ami így szól, megmarad. Minden  hang egyszerre sokezer éves, mégis most születik. Zen-e? Zene” – Csapó Gyula.

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!