Program


Vinnai András: Lefitymálva - with english subtitles
10

Vinnai András: Lefitymálva - with english subtitles

“Shut the fuck up, I am trying to connect the cultures here, I’m fucking trying to build some bridges, but you fucked it up... I am sorry ladies and gentlemen... Maybe next time!” - Golem Theater presents a full-scale comedy with no constraints, where nobody's untouchable.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 28. hétfő, 19:00

Vinnai András: Lefitymálva / András Vinnai: Final Cut

“Shut the fuck up, I am trying to connect the cultures here, I’m fucking trying to build some bridges, but you fucked it up... I am sorry ladies and gentlemen... Maybe next time!”

Can we believe to the news on the net? Is that true that Jews will take over the world? Is it rude to eat with fork in a Chinese restaurant? Is it inappropriate to change the Turkish TV channel in a Turkish restaurant? How all this connects? In 90 minutes of FINAL CUT we will solve and answer, believe and refute all your questions, knowledge, presumptions and observation about the Jews. Or not!

Golem Theater presents a full-scale comedy with no constraints, where nobody's untouchable. 

When? 28 November, 7pm
Where? Golem Centre, Budapest, District 7, 3 Csányi street

Info+tickets: https://golemszinhaz.jegy.hu/program/vinnai-andras-lefitymalva-with-english-subtitles-127960

---

Mi tegyen két gázóra-leolvasó a Dob utca 17-ben? Be lehet-e csöngetni pont ott egy lakásba, hogy jöttünk a gázórát leolvasni? A Lefitymálva előadás a Gólem Színház hagyományaihoz híven mindenből, tabukat nem tisztelve humort csinál, kigúnyolja a túlzottan politikailag korrektet, az önimádó zsidókat, de kapnak az antiszemiták is, és kapnak azok is, akik meggyőződésesen hisznek abban, hogy a zsidók át fogják venni a világ feletti uralmat, és tudják, hogy a Tesco-k azért laposak, mert a zsidó inváziókor ott fognak leszállni a harci helikopterek. Vinnai András szövegíró az előítéleteket, az antiszemita, holocausttagadó blog- és facebookposztokat, illetve a zsidóság túlzásait, negatívumait gyúrta össze fergeteges vígjátékká.

A Lefitymálva nemcsak a közönség osztatlan tetszését nyerte meg, hanem a szakma is elismeréssel jutalmazta. A 2012-es Vidor Fesztiválon Nagy Mari és Bánki Gergő kapott díjat, míg maga a darab a Thália Színház 2013-as Humorfesztiválján a Legjobb színházi előadás díját nyerte el.

„A színdarab egyszerre szimpatizál és gyűlölködik minden szélsőséggel, miközben önmagának is folytonosan gáncsot vet. Bevállaltan antiszemita és zsidóbérenc, egyértelműen antinacionalista és fajvédő. Egyszerre holokauszt-tagadó és tartja a holokausztot az aduásznak, amit bármikor elő lehet rántani a pakliból. Addig szeretnénk püfölni a fogalmakat és a kategóriákat, a félelmeket és a fájdalmakat, amíg azok teljesen el nem veszítik eredeti jelentésüket és funkciójukat." - írja a szerző Vinnai András.

Játsszák:
Antal....................................................... Bánki Gergely
László/Roland........................................ Schmied Zoltán
Simon/Rosenzweigbergerstein.............. Tamási Zoltán
Sára/Horowitz Sámsonné...................... Nagy Mari
Kökény Gyöngyvér................................. Kiss Eszter

Dramaturg: Németh Virág
Díszlet és jelmez: Juristovszky Sosa
Videó és hang: Szabó Simon
Producer: Schőn Edina
Asszisztens: Hollós Zsófia
Rendezte: Borgula András

A bemutató időpontja: 2011. szeptember 24.

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

zenés átirat két részben

Kövessen minket!


További ajánlataink


Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

akár -20%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!