Program


Világslágerek Dixielandban

Világslágerek Dixielandban

A koncertet a Benkó Dixieland Band az immár Máté Péter-díjas Szulák Andreával, a kitűnő és igen sokoldalú énekesnő-színésznővel együtt álmodta és valósítja meg: a műsorban olyan világslágerek hangzanak el, amelyek népszerűsége sok évtizede töretlen, és amelyek a jazz műfaját-világát népszerűsítik mind a mai napig.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 16. kedd, 20:00

Világslágerek Dixielandban
(20:00 Rákóczi-vár udvara - Rossz idő esetén az Auditóriumban.)

Benkó Dixieland Band:
Nagy Iván – harsona, ének, zenekarvezető
Szalóky Béla – trombita
Dennert Árpád – klarinét
Kovacsevics Gábor – dob
Csikós Miklós – bőgő
Gáspár Pál – bendzsó, ének
Nagy Iván – zongora

Sztárvendég:                                        
Szulák Andrea – ének

A koncertet a Benkó Dixieland Band az immár Máté Péter-díjas Szulák Andreával, a kitűnő és igen sokoldalú énekesnő-színésznővel együtt álmodta és valósítja meg: a műsorban olyan világslágerek hangzanak el, amelyek népszerűsége sok évtizede töretlen, és amelyek a jazz műfaját-világát népszerűsítik mind a mai napig. Mindezt úgy teszik, hogy a jazzrajongók és a nem kimondottan jazzértő közönség is jólérezhesse magát. Erre biztosíték a számos műfajban otthonos és kiváló Szulák Andrea.

A zenekart az akkor még középiskolás, 6 évvel később azonban már műegyetemi oktató Benkó Sándor alapította 1957-ben. Már az első bakelit-kiadványuk aranylemez lett, s hamarosan nemzetközi karrierjük is kezdetét vette. Sokat szerepeltek külföldön, számtalan díjat nyertek hazai és nemzetközi fesztiválokon egyaránt. Történetük és működésük Magyarország legismertebb és legnépszerűbb dixieland zenekaraként majdnem hat évtizeden keresztül volt töretlen egészen Benkó Sándor 2015 decemberében bekövetkezett haláláig. Ezt követően az együttes kényszerűségből több mint három évig a Dixie Kings of Hungary név alatt működött, a klarinétosi posztot kivéve változatlan felállásban.

2019 májusában „visszakapták” a Benkó Dixieland Band nevet, mivel az Ítélőtábla jogerős végzése szerint a zenekar jogosult a BDB név használatára. A nagy múltú együttes célja a Benkó-hagyományok tiszteletben tartása és ápolása – az együttes ebben a szellemben szeretné a közönséget a jövőben is szórakoztatni.

Szerencs Önkormányzata támogatásával

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!