Program


Veres Flóra (TalkingBodies): Sosem voltam még ennyi se / Déri András: Mysterium Cosmographicum

Veres Flóra (TalkingBodies): Sosem voltam még ennyi se / Déri András: Mysterium Cosmographicum

Az L1 Egyesület két művésze ismét egy este keretében mutatkozik be, ahol az NKA IZP anyagi támogatásával készült előadását játsszák újra.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 14. szombat, 20:00

Veres Flóra/TalkingBodies: Sosem voltam még ennyi se

Összegzés és jövőbetekintés. Vég- és kezdőpont, de leginkább fordulópont. Jön, de tervezhetetlen. Tovább kell menni, pedig kilátástalan. Tanáccsal tele a padlás. Bölcsek mindig csak utólag lehetünk. Honnan tudjuk, hogy túl vagyunk rajta? Mikor történt meg? Mi vagy ki a kiút?
A húszas évek végén jelentkező krízisidőszakot a pszichológia „third-life crisis”-nak nevezi. A múlt értékelése, a jelen elfogadása, a jövő bizonytalanságának érzése kérdések tömkelegét idézi elő, az értékrend megingását, megkérdőjelezését hozza magával. Harmóniából kibillenés, krízishelyzet, fordulópont, szétesés, újrarendeződés.

stáb:
Rendező/koreográfus: Veres Flóra
Előadók, alkotók: Veres Flóra, Szűcs Dóra Ida, Rubik Ernő Zoltán
Zeneszerző: Rubik Ernő Zoltán
Mentor: Goda Gábor
Fény: Rimóczi Balázs, Zakariás Máté
Külső szem: Inhof Kornél
Videó: Tóth Mátyás
Fotó: Kovács István
Köszönet: Inhof Kornél, Ladjánszki Márta, Barna Nóra, Szirtes Krisztina

Támogatók:
NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégium, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, L1 Egyesület, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Inversedance

A produkció a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.


Déri András: Mysterium Cosmographicum

A négy őselem témája egy kimeríthetetlen világot nyitott meg számára, ahol most az univerzum mikro-makro dimenziói, tudatos és tudattalan síkjai között keresi az összefüggéseket, ami alatt a tánc mint rituálé, szakrális közösségi esemény kezdte el érdekelni. A tánc, mint ősi spirituális eszköz lehetőséget nyújt a kapcsolatteremtésre egymással, magunkkal, a múlttal, jelennel és jövővel. Egy kereső ember törekszik harmóniába kerülni önmagával, a bennünk lévő és bennünket körülvevő végtelen dinamikák káoszában megteremteni a kozmoszt.
 
Déri András az NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiumának támogatásával folytatja azt a kutatást, amit 2015-ben Szatmári György experimentális zenésszel az Orkesztika Alapítvány Mozdulat 100+ rezidens programja keretében bemutatott „Elemek” produkciójával megkezdett. Az alkotó-munkába Varga Zsolt szaxofonost hívta még meg.

Koncepció/koreográfia/tánc: Déri András
Zeneszerző/előadó: Szatmári György, Varga Zsolt
Mentor: Ladjánszki Márta
Fény: Rimóczi Balázs / Pete Orsolya
Produkciós munkatárs: L1 Egyesület

Támogatók: L1 Egyesület, Artus, EMMI, NKA, Sín Kulturális Központ, Bakelit Multi Art Center, Műhely Alapítvány, Orkesztika Alapítvány – MOHA – Mozdulatművészek Háza, Kalahradaya – Universal Home of Art, Culture and Spirituality – Kalkutta, India, NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégium

A produkció a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre. Az előadás az L1 Egyesület segítségével és támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Meg se kínáltak-Bödőcs Tibor könyve alapján

6SZÍN

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. - A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Az…

GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!