Program


VASÁRNAP DÉLUTÁNI KONCERTEK
2

VASÁRNAP DÉLUTÁNI KONCERTEK

Népszerű zongoraversenyek, többszörös versenydíjas szólisták, különleges hangulatú helyszín – ezt kínálja a Miskolci Szimfonikus Zenekar új, kétalkalmas sorozata a budapesti Olasz Kultúrintézetben.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 3. vasárnap, 16:00

2019. MÁRCIUS 3. VASÁRNAP 16.00
BUDAPEST, OLASZ INTÉZET


Rahmanyinov: III. zongoraverseny
Franck: d-moll szimfónia
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Zongora: Balog József
Vezényel: Antal Mátyás

Az elmúlt évadok sikeres fővárosi szereplésein felbuzdulva, a 2017/2018-as évadban úgy döntöttük megvetjük lábunkat Budapesten, s egy két alkalmas bérletet álmodtunk meg az Olasz Intézetben.
A rövid, két alkalmas sorozat koncertjeinek műsora a népszerű komolyzenei klasszikusokat idézik. Évente több alkalommal állunk színpadra a fővárosi közönség előtt, akik mindig szeretettel fogadnak minket. A nagysikerű vendégszereplések nyomán született az elképzelés, hogy a meghívások mellett saját szervezésben is koncertezzünk Budapesten. Az előző évad teltházas koncertjei nyomán pedig egyértelművé vált számunkra, hogy a 2018/2019-es évadban is találkozhat velünk a fővárosi közönség az Olasz Kultúrintézetben.

Második alkalommal Szergej Rahmanyinov III. (d-moll) zongoraversenye a hírhedett kihívások egyike: hazánkban nem sokan mondhatják el magukról, hogy műsorukra tűzték már a zeneirodalom talán legnehezebb billentyűs versenyművét! Egyikük Balog József, a Miskolci Szimfonikusok visszatérő vendégpartnere. Rahmanyinov tételeiben fénylő szépségű szláv dallamok keverednek csehovias melankóliával, Csajkovszkij-i emlékű érzelmességgel és mámorral; olykor a távoli sztyeppék titokzatos ősritmusaival.
Az orosz alkotás a francia romantika népszerű remekével, Cézar Franck egyetlen ‒ szintén d-moll hangnemű ‒ szimfóniájával találkozik az est programjában. Vezényel a Liszt Ferenc- és Bartók–Pásztory díjas Antal Mátyás, a Nemzeti Énekkar nyugalmazott karigazgatója.


Ajánlatunk


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

Kövess minket!


További ajánlataink


Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!