Program


VASÁRNAP DÉLUTÁNI KONCERTEK
2

VASÁRNAP DÉLUTÁNI KONCERTEK

Népszerű zongoraversenyek, többszörös versenydíjas szólisták, különleges hangulatú helyszín – ezt kínálja a Miskolci Szimfonikus Zenekar új, kétalkalmas sorozata a budapesti Olasz Kultúrintézetben.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 3. vasárnap, 16:00

2019. MÁRCIUS 3. VASÁRNAP 16.00
BUDAPEST, OLASZ INTÉZET


Rahmanyinov: III. zongoraverseny
Franck: d-moll szimfónia
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Zongora: Balog József
Vezényel: Antal Mátyás

Az elmúlt évadok sikeres fővárosi szereplésein felbuzdulva, a 2017/2018-as évadban úgy döntöttük megvetjük lábunkat Budapesten, s egy két alkalmas bérletet álmodtunk meg az Olasz Intézetben.
A rövid, két alkalmas sorozat koncertjeinek műsora a népszerű komolyzenei klasszikusokat idézik. Évente több alkalommal állunk színpadra a fővárosi közönség előtt, akik mindig szeretettel fogadnak minket. A nagysikerű vendégszereplések nyomán született az elképzelés, hogy a meghívások mellett saját szervezésben is koncertezzünk Budapesten. Az előző évad teltházas koncertjei nyomán pedig egyértelművé vált számunkra, hogy a 2018/2019-es évadban is találkozhat velünk a fővárosi közönség az Olasz Kultúrintézetben.

Második alkalommal Szergej Rahmanyinov III. (d-moll) zongoraversenye a hírhedett kihívások egyike: hazánkban nem sokan mondhatják el magukról, hogy műsorukra tűzték már a zeneirodalom talán legnehezebb billentyűs versenyművét! Egyikük Balog József, a Miskolci Szimfonikusok visszatérő vendégpartnere. Rahmanyinov tételeiben fénylő szépségű szláv dallamok keverednek csehovias melankóliával, Csajkovszkij-i emlékű érzelmességgel és mámorral; olykor a távoli sztyeppék titokzatos ősritmusaival.
Az orosz alkotás a francia romantika népszerű remekével, Cézar Franck egyetlen ‒ szintén d-moll hangnemű ‒ szimfóniájával találkozik az est programjában. Vezényel a Liszt Ferenc- és Bartók–Pásztory díjas Antal Mátyás, a Nemzeti Énekkar nyugalmazott karigazgatója.


Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

Szophoklész: Oidipusz király című drámája nyomán írta: Pintér Béla

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!