Program


UMZE Kamaraegyüttes: Frankenstein!! – Popzene

UMZE Kamaraegyüttes: Frankenstein!! – Popzene

A popzene hangjai, a popkultúra valós és képzeletbeli alakjai mindenhol, minden nap körülvesznek bennünket, és a velük való szándékolt vagy akaratlan találkozás nem múlik el nyomok nélkül. Négy amerikai és egy osztrák komponista művein keresztül megtudhatjuk, hogyan alakul át Hendrix, Clapton, Zappa zenéje, avagy egy kabaré Frankenstein figurája kortárszenévé.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

UMZE Kamaraegyüttes: Frankenstein!! – Popzene

Műsor:

Michael Torke: Fiji (formerly Tropical) (1995) – magyarországi bemutató
David Del Tredici: Acrostic Song (1979)
Michael Daugherty: What’s That Spell (1995) – magyarországi bemutató

John Adams: Scratchband (1996) – magyarországi bemutató
Hainz Karl Gruber: Frankenstein!! (kamarazenekarra) (1976–77) – magyarországi bemutató

Közreműködik:
Tatai Nóra – szoprán
Süle Dalma – szoprán
Philipp György – chansonnier
UMZE Kamaraegyüttes
Vezényel: Vajda Gergely

Hogy kerül a csizma az asztalra, és egy komoly újzenei együttes műsorába két Barbie baba, Frankenstein, és egy Fiji című darab, amely egy amerikai kritika szerint „pop-szenzibilitással szvingel” (“swings with a pop-sensibility and a serious South American groove” —Tom Huizenga, All Things Considered, American Public Media)? A popzene hangjai, a popkultúra valós és képzeletbeli alakjai mindenhol, minden nap körülvesznek bennünket, és a velük való szándékolt vagy akaratlan találkozás nem múlik el nyomok nélkül. Négy amerikai és egy osztrák komponista művein keresztül megtudhatjuk, hogyan alakul át Jimi Hendrix, Eric Clapton, Frank Zappa zenéje, avagy egy kabaré Frankenstein figurája (egy gyerekrímekbe rejtőzködő vérszomjas politikus) kortárszenévé. “Oh Ken, Oh, Ken, what can I do? I’m plastic just like you.” Énekli Barbie, és a koncert végére talán az is kiderül, hogyan lesz plasztikból, popzenéből és rock-bandából magas-művészet.

Ajánlatunk


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kövess minket!


További ajánlataink


BIZARRRRR!

RaM-ArT Színház

Gyere, lépj be a misztikum kapuján, hogy eléd táruljon az a bizarr világ, melyben Lucia kalauzol át egy sokszínű éjszakán.…

MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találd meg saját válaszod a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!