Program


Új Liszt Ferenc Kamarakórus

Új Liszt Ferenc Kamarakórus


 több...

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 14. szombat, 19:00


Lachner:
    Stabat Mater, op. 154
Huszár Lajos:
    Két motetta op. 35.
Otto Nicolai:
    Der 31. Psalm 'Herr, auf Dich traue ich'
szünet
George Macfarren:
    Hét Shakespeare-dal
Vajda János:
    Hajt az idő (ősbemutató)
Eben:
    Szerelem és halál

Közreműködik: Frimmel Zsófia, Iványi Márta (szoprán); Kiss Aliz Andrea, Tóth Annamária (alt); Matin Tamás, Gyombolai Bálint (tenor); Handler András, Homor Máté (basszus) Új Liszt Ferenc Kamarakórus Vezényel: Nemes László Norbert

Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus Párkai István professzor Liszt Ferenc Kamarakórusának (1963-1993) hagyományait viszi tovább. 2010-ben Erdei Péter alapította az énekkart a Zeneakadémia frissen diplomázott és végzős hallgatóiból. Az együttes vezetését idén szeptemberben vette át a Kodály Intézet igazgatója és a Zeneakadémia Zenepedagógiai Tanszékének vezetője, Nemes László Norbert, akinek nevét a Kodály-módszer megújításával kapcsolatban is gyakran hallani. Az együttes főként karvezetés és zeneelmélet szakos hallgatókból áll, így többségük állt már a másik oldalon, énekkarok élén is. Céljuk, hogy a klasszikus koncertrepertoáron kívül kevésbé ismert, illetve kortárs műveket is megismertessenek közönségükkel – a lehető legmagasabb színvonalon.

Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Kövess minket!


További ajánlataink


NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Szörényi Levente – Bródy János / Gyöngyösi Levente ISTVÁN, A KIRÁLY A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!