{$label_program}


Tűzvirágok / Flamenco est két felvonásban

Tűzvirágok / Flamenco est két felvonásban

Mindegy, hogy a táncosról, vagy a nézőről van szó. Ugyanúgy alakítói és alanyai vagyunk a flamenco energiaterének, táptalajai, öntözői, gondozói és szemlélői az állandó mozgásban lévő tűzvirágoknak.

Tűzvirágok
Flamenco est két felvonásban

Ahogy a zenének, a belső tűz ropogásának is van egy dinamikája, tempója, növekedése, fogyása, megnyugvása és újra fellobbanása. A flamencoban ugyanezt a hullámzó, újra kiteljesedő, majd átalakulásában megfogyatkozó áramlást éljük meg. Elindulunk, akárcsak, ahogy reggel felkelünk, figyeljük mindazt, ami körbevesz, a ritmust, a dallamot, az énekhangot, a körülöttünk ülők energiáit, és ebből szőjük lépéseink sorát, formáját, erejét, ehhez adjuk hozzá a saját előre elhatározott célunk, ritmusaink, dallamaink, mozdulatsoraink, meséink. Minden, ami körülöttünk mozog, formálja a belső tüzet, amiből táplálkozunk.

Október 15-én péntek este olyan csodálatos előadók osztják meg Veled és egymással a flamenco hagyományai mentén a teret és az időt, mint Keck Mária flamenco táncművész és énekes, Böröcz Petra flamenco táncművész és Illés János flamenco gitárművész. Amire számíthatsz, az egy lelki utazás, képzeletbeli ábrándozás és kirándulás a flamenco ritmusok szilaj lüktetése, az énekhang kiteljesedő, majd ellágyuló ereje, a gitárdallam érzékeny áramlása, valamint a mozdulatok, ritmusok sokszínű kavalkádja közepette. Felkavaró, inspiráló, a melegszínű őszbe kísérő élmény lesz.

Keck Mária – ének, tánc
Böröcz Petra – tánc
Illés János – gitár

Az előadást a mindenkori járványügyi szabályozásnak megfelelően szervezzük.

{$label_follow_us}


{$general_lang_featured}


Krúdy Gyula novellái ihlette zenés, ironikusan fanyar előadás. Emlékek, szerelmes nők, zenék, ételek és italok azaz csábítások két részben a…

Csík Zenekar: Összetartozás

Budapest Kongresszusi Központ - online tér

Határok feletti nemzetegyesítés a magyar népzene sokszínű eszköztárával, avagy a szellemi és érzelmi kulturális felemelkedés a 100 év tükrében.

Párizs nyüzsgő utcái, művészek, artisták, színészek és arisztokraták magával ragadó kavalkádja. A történet középpontjában Garance, a gyönyörű színésznő áll, és…

{$lang_before_footer_block_content_1}
{$lang_before_footer_block_content_2}
{$lang_before_footer_block_content_3}

{$label_dear_customer}

{$general_lang_cookie_info}

{$general_lang_accept}