Program


Turné: Skócia, Edinburgh

Turné: Skócia, Edinburgh

Mozart: Don Giovanni

Vezényel: Fischer Iván

Közreműködik:
Christopher Maltman (Don Giovanni)
José Fardilha (Leporello)
Laura Aikin (Donna Anna)
Lucy Crowe (Donna Elvira)
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. augusztus 12. szombat, 19:00

A Budapesti Fesztiválzenekar rendszeresen visszatérő vendége az Edinburgh-i Fesztiválnak, ahol ezúttal Wolfgang Amadeus Mozart Don Giovanni című operáját viszik el. A New York Times már 2011-ben „magával ragadóbbnak, kreatívabbnak és merészebbnek” tartotta Fischer Iván Don Giovanni-rendezését, mint a legtöbb operaházi előadást. Idén új szereposztásban találkozhatunk a világ leghírhedtebb nőcsábászával, az egyik legtökéletesebb zeneműben, ami valaha született.

Az 1947-ben alapított fesztivált a háború után azzal a céllal hozták létre, hogy az „lehetőséget nyújtson az emberi szellem felvirágzásának”, ami sikerült is az alapítóknak: Edinburgh azonnal rákerült a legfontosabb fesztiválok térképére. 

A fesztivál fő helyszínei közé tartozik az Edinburgh Festival Theatre (azelőtt Empire Palace Theatre), amelyet opera- és balettelőadások mellett (a színház ad otthont a Skót Opera és a Skót Balett társulatának), hangversenyhelyszínként is használnak. Az 1994-ben felújított színház 1915 fő befogadására alkalmas. Az Empire Palace Theatre 1892 novemberében nyitotta meg kapuját. Tervezője Frank Matcham, a korszak nagy színházépítésze volt. Akkor négy szinten 3000 ember fért el benne.

1911 májusában egy teltházas estén a színpadon tűz ütött ki. A 3000 nézőt sikerült kimenekíteni, a színfalak mögött azonban tizenegyen lelték halálukat, és áldozatul esett a tűznek egy a fellépését a ketrecében váró oroszlán is. (A tűzvészhez kapcsolódik a legenda is: azt beszélik, máig ott kísért az egyik áldozat, a „Nagy Lafayette” néven híressé vált illuzionista, Sigmund Neuberger szelleme.)

Három hónappal a tűz után a színház újra nyílt, ám az új médium, a mozi terjedésével a színházba járási szokások is változtak: 1928-ban Matcham terveinek részleges figyelembe vételével, színpadát nagyobb, látványosabb produkciókra is alkalmassá téve újjáépítették az Empire Palace-t. A felújítás után a ház Kern és Hammerstein híres, akkor vadonatúj darabjával, a Show Boat című musicallel nyitotta meg kapuját. Utána sokáig a könnyű műfaj otthonaként, sőt egy ideig még szerencsejáték-csarnokként is működtették, a komoly művészetek csak olykor, a fesztiválok idején tették be a lábukat az épületbe, míg az végül az 1994-es felújítást és egy új, ambiciózus színházvezető kinevezését követően vissza nem nyerte eredeti funkcióját.Jegyvásárlási lehetőség itt.

 

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!