Program


Trio Chemirani (IRN/FRA)

Trio Chemirani (IRN/FRA)

Gift XII. szakrális / transz-zenei sorozat

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 29. szombat, 20:00

A klasszikus perzsa zenét játszó, nemzetközi karriert befutott ütőhangszeres trió nemcsak azért különleges, mert a klasszikus perzsa zene lüktetését adó tombakot állítja középpontba, hanem mert mindezt családon belül teszi, apa és két fia egy rendkívül intim és szeretetteljes atmoszférában olvadnak eggyé a ritmusban, Rumi misztikus versei kíséretében.
 
Az apa Djamchid Chemirani 1942-ben született Teheránban, egész fiatalon a legendás Hossein Tehraninak lett tanítványa, akinek köszönhetően virtuóz szólóhangszer lett az addig csak kísérőhangszerként használt tombakból. 1961-ben Párizsba költözött, ahol azóta is perzsa zenét tanít több iskolában is, például a Sorbonne-on. Külön említést érdemel, hogy Peter Brook Mahabharata című filmeposzának zeneszerzője és zenésze volt, de dolgozott Maurice Béjart-ral is. Első lemezei a hetvenes évek végén jelentek meg. Fiait, Keyvant és Bijant kiskoruktól fogva maga tanította a perzsa klasszikus zene fortélyaira és poliritmikus képleteire, akik annyira mesterei lettek a hangszernek, hogy a kilencvenes évek végén családi triózenekart alapított velük. Három lemezük jelent meg azóta, a legutóbbi 2015-ben a neves francia kiadónál, a Harmonia Mundinál Dawar címmel.
 
Djamchid Chemirani : zarb, beszédhang
Keyvan Chemirani : zarb, daf, santoor
Bijan Chemirani : zarb, daf, saz
 

Ajánlatunk


Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!