Program


TRIGATU klasszikus és fúziós tánc előadás

TRIGATU klasszikus és fúziós tánc előadás

A társulat célja, hogy a táncos az előadás alatt megnyissa a nézőt, összeköthesse őt tiszta és őszinte legbensőjével, segítse őt az önismereti úton. Az előadás extázis, ill. meditációs élménye is eszköze ennek a kommunikációnak tánc-táncos és néző között.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 29. szerda, 19:00

TRIGATU klasszikus és fúziós tánc előadás

A Trigatu célkitűzése egyrészt az indiai tánc hagyományok megtartása és terjesztése, másrészt az indiai és az európai tánc stílusok összeolvasztása, hogy az indiai kultúra (mondavilág, filozófia, formavilág) a hétköznapi európai emberhez, és a fiatalokhoz is érthető és hozzáférhető formában eljusson. A koreográfiákban holisztikus egységbe fűzve jelennek meg a keleti és európai kultúrák különbözőségei és hasonlóságai.

A társulat célja, hogy a táncos az előadás alatt megnyissa a nézőt, összeköthesse őt tiszta és őszinte legbensőjével, segítse őt az önismereti úton. Az előadás extázis, ill. meditációs élménye is eszköze ennek a kommunikációnak tánc-táncos és néző között. Az indiai tánc erre tökéletes forma, hiszen istenekről szóló templomi táncokból és közösségi, népi drámajátékból táplálkozik. A Trigatu előadása, a keleti bölcsességeket és táncművészetet átszűri a mai európai formai világon és gondolatiságon így alkotva egységet a nyugati eszmeiséggel.

Az előadásban két stílust kombinálnak.

Klasszikus és népi

A koreográfiák zenéje és megjelenése hűen tükrözi az autentikus indiai tánckultúrát, elragadva a nézőt, hogy bepillantást nyerhessen India világának egy szeletébe. A táncok hol könnyed és nőies, - hol keményebb, virtuóz ritmusokra épülő törzsi - formát öltenek.

Modern

Dinamikus, fúziós mozdulatsorok ihlette koreográfiák, melyek a klasszikusból kiindulva modern, az európai ember számára érthetőbb formában jeleníti meg az indiai tánckultúrát. A ritmust egy tempósabb, ismertebb elektronikus zene szolgáltatja, olykor kiegészítve indiai motívumokkal vagy akár hangzással.

Időtartam: kb 60 perc

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Kövess minket!


További ajánlataink


Ments meg, szerelem! Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Nyolc ember mulatságos és megható találkozása az online térben a pandémia idején. Musicalvígjáték a félreértésekről és a válságon győzedelmeskedő szerelemről.

MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találd meg saját válaszod a Magyar Menyasszony című kiállításon!

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!