Program


Történetőrző
10

Történetőrző

Egy esős éjszakán az Ardenne-ek mélyén Martin Martinnak el kell temetnie az apját. Mikor rábukkan egy kézzel írott jegyzetfüzetre még nem issejti, hogy felfedezése milyen történelmen és kontinenseken átívelő kalandokba sodorja őt. Tizenöt évvel később az algériai sivatag mélyén egy anya és 15 éves lánya nyomtalanul eltűnik.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 10. vasárnap, 19:00

ALEXIS MICHALIK: TÖRTÉNETŐRZŐ

„Önkéntelenül az egyik könyv után nyúltam. Találomra fellapoztam. Nem könyv volt, hanem jegyzetfüzet. Kézirat. És ekkor: beléptem a Történelembe.”

ALEXIS MICHALIK színész író és rendező, napjaink egyik legismertebb francia színházi alkotója. A TÖRTÉNETÖRZŐ az első darabja, ami olyan elsöptő sikert aratott Párizsban, hogy 11 éve nem tudják levenni a műsorról. Önmagát a francia népszínház alkotóinak sorába soroló Michalik pedig sorra nyeri el a francia színházi élet legrangosabb kitűntetésének számító Molière-díjakat. Előadásainak filmforgatókönyvhöz hasonlító szövegei sodróan lendületesek, igazi színészi jutalomjáték!

A Történetőrző magyarországi ősbemutatóját, alapító-rendezője fordításában a HATAN Társulat viszi színre a 6Színben.

SZEREPLŐK:
Baldauf Dániel
Király Attila
Kecskés Karina
Kovalik Ági
Sipos Imre

ALKOTÓK:
Dramaturg: Garajszki Margit

Fordító és rendező: Horváth Patrícia

Alexis Michalik Történetőrző című darabját az Agence DRAMA - Paris (France) - képviseli.

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!