Program


TÖBBET MAGUNKRÓL - A Grecsó fivérek estje
4

TÖBBET MAGUNKRÓL - A Grecsó fivérek estje

Új, egyedi Grecsó prózák, friss versek, családi történetek és anekdoták alapozzák meg az estet, melyet az improvizatív jazz zene és a kortársbalett, Grecsó Zoltán összetéveszthetetlen mozdulatai varázsolnak színház élménnyé. A testvérek ironikus vetélkedése, a tánc és az irodalom nyelvén előadott fricskák segítik a nézők azonosulását, hiszen családi tükörhelyzeteket generálnak.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 29. péntek, 20:30

Az irodalom és a zene dialógusa minden estén egyedi, de a válaszok különös ritmusa, a fény-terek éteri játéka és a művészeti ágak közötti tagolás mégis feszes keretet ad az estnek. Ahogy a testvérek ironikus vetélkedése, a tánc és az irodalom nyelvén előadott fricskák is segítik a nézők azonosulását, hiszen családi tükörhelyzeteket generálnak, ahol a saját identitásuk kerül reflektorfénybe.

A Grecsó fivérek estjén fontos és visszatérő téma a viharsarki származás és persze a falusi hagyomány. A testvérpár egyszerre nyit új lehetőségek felé, például a verses megszólalásokkal és szimultán szólamokkal (ezen az estén nem csak válaszolnak egymásnak irodalom és táncos színház, nem csak értelmezik, de ki is egészítik egymást), ami egyszerre hagyja meg az egyediség élményét, mégis komplex, pontos dramaturgiával dolgozik, ami különös átmenetet jelent egy irodalmi pódiumest és egy színházi, zenés, táncos előadás között.

A többet magunkról őszinte, vallomásos és karakteresen személyes est, használva a Grecsó fivérek művészetét és a testvérek alanyi nyitottságát.

Előadók: Grecsó Krisztián író, Grecsó Zoltán táncművész

Közreműködik:Fodor Réka (ének), Rácz Réka (tánc), Kertész Endre (cselló)
Díszlet és jelmezterv: Ottlik Julianna
Világítástervező: Gothár Márton
Színpadra alkalmazta: Grecsó Zoltán
Grafika: Baranyai András és Várkert Bazár

Az előadás a Várkert Bazár produkciója.

--

Online már OTP és MKB SZÉP-kártyával is megválthatja jegyét előadásainkra!

Ajánlatunk


Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Dvořák: Stabat Mater

Vasas Székház Díszterme

Dvořák Stabat Mater című műve egy mélyen megindító vokális és zenekari mű, mely alapját a középkori latin himnusz, a "Stabat…

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!