Program


Timothy and the Things: Schrödingerre várva

Timothy and the Things: Schrödingerre várva

Ma is tanulunk valamit: Schrödinger egy fizikus, akinek volt egy macskás gondolatkísérlete, ez lett Schrödinger macskája.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 17. csütörtök, 20:00

Azt kell elképzelni, Schrödingert követve, hogy egy macska be van zárva egy dobozba, amibe vagy beengednek valami radioaktív sugárzást, vagy nem, de ha beengedik, akkor az megöli a macskát. Azt viszont, hogy éppen él a macska vagy nem, csak akkor tudhatjuk, ha kinyitjuk a dobozt és belenézünk. Vagyis a lényeg, hogy ha nincs, aki megnézze, hogy mi van a macskával, akkor az egyszerre élő és halott is, mert mind a két lehetőségnek ugyanakkora a valószínűsége. De hogyhogy egyszerre élő és halott? Na, ez a probléma már majd 100 éve foglalkoztatja az embereket.
 
„Nem sokkal az után, hogy elkezdtünk dolgozni a darabon, Schrödinger macskája kúszott be a tudatomba, látszólag a semmiből. Először mondtam magamnak, hogy hagyjad már, ez most nem kell ide, de valahogy csak beragadt az összes karmával a gondolataim közé, és nem tágított onnan. Azt akarta, hogy az ő jelenségén keresztül tekintsek a körülöttem lévő világra. Egyfajta sorvezetőként szolgált. Pont annyit takart ki a teste, amennyit kellett, és mancsaival keretbe szorította a figyelmemet.
 
Mondtam is magamnak, ez aztán a színház – kell néző, doboz, extrovertált macska, aki aszerint produkálja magát, vagy határozza meg helyzetét és állapotát, hogy nézik. De végül már mindent így kezdtem vizslatni magam körül: a kapcsolatainkat, a nyelvet, a különböző rendszereket, mindent. Rögtön láttam, ennek nem lesz jó vége. Rög-eszme.
 
Valaki közölhetné már szegény macskával a dobozban, hogy ne várjon tovább Schrödingerre, mert már nincs köztünk. Számára Schrödinger pont annyira élő és halott, amíg ki nem jön a dobozból, mint fordítva. Ördögi körök. Tele kétségekkel. Az is biztos, hogy se macska, se Schrödinger nem lép színpadra az este, viszont a kérdéseim és velük hat nagyszerű táncos igen.” (Fülöp László)

Alkotó-előadók: Biczók Anna, Cuhorka Emese, Furulyás Dóra, Kelemen Patrik, Marcio K. Canabarro, Varga Csaba
Zene: Mizsei Zoltán
Fény: Pete Orsolya
Jelmez: Kasza Emese / Mei Kawa
Koreográfus: Fülöp László (Fülöp Viktor ösztöndíjas)
Produkciós vezető: Trifonov Dóra
Producer: SÍN Kulturális Központ
 
Támogatók: SÍN Kulturális Központ, Trafó Kortárs Művészetek Háza, NKA, EMMI, Open Latitudes 3 – Az Európai Unió Kultúra Programja, Budapest Főváros Önkormányzata, BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Staféta, Füge Produkció, L1 Egyesület, Műhely Alapítvány
 
A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

A Trafó és a SÍN közös produkciója.

Ajánlatunk


bohózat két felvonásban

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

Még egy kört mindenkinek

Belvárosi Színház

A hatalmas sikerű dán filmből készült életigenlő színdarab beleérzéssel és humorral szembesít azzal, mivel jár, ha megpróbáljuk elengedni a kontrollt.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!