Program


THOMAS DE POURQUERY & SUPERSONIC (FR)

THOMAS DE POURQUERY & SUPERSONIC (FR)

Ha vannak a jazznek új prófétái, Thomas de Pourquery ennek mindeképpen egy emblematikus példája, mivel nemcsak Coltrane-t idéző szaxofonjátékával kápráztatja el hallgatóságát, hanem hihetetlen érzékeny éneklésével és erős szövegeivel egyszerre gondolkodtat el és perdít táncra, miközben egy hamvába holt zenei stílust éleszt újjá.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 11. szombat, 20:00

Van a jazzben egy új irány, a dallamközpontú, energikus, táncos-életigenlő és ezáltal a fiatalok felé is nyitó hozzáállás, melynek a francia multiinstrumentalista Thomas de Pourquery és Supersonic zenekara rendkívül fontos képviselője. 2014-ben a Play Sun Ra című debütáló albuma az év jazzlemeze lett Franciaországban, az idén márciusban megjelent Sons of Love pedig a zenekavezető álmából született, melyben apró madárként röpködött egy rég nem használt hangar hatalmas terében, aminek az ég volt a kupolája. Érezte az ott játszó zenésztársaiból áradó letaglózó hangorkán elképesztő energiáját, így nem is meglepő, hogy a végeredmény egy valódi vizionárius mű lett, telve energiával, csodálatos dallamokkal és rendkívül eredeti és felvillanyozó énekléssel. Sun Ra egyértelmű hivatkozási pont, de Mingus, Coltrane, vagy akár a Joy Division, Sex Pistols világa is sokban hasonlít, mégis pontosabb leszögezni, hogy ez Thomas de Poruquery és az ő csodálatos Supersonic zenekara.
 
Thomas de Pourquery - altszaxofon, ének, elektronika, ütőhangszerek
Arnaud Roulin - zongora, szintetizátorok, elektronika, tangóharmonika, ütőhangszerek
Fabrice Martinez - trombita, szárnykürt, vocal, ütőhangszerek
Laurent Bardainne - tenorszaxofon, vocal, szintetizátor
Edward Perraud - dob, vocal, elektronika
Frederick Galiay - basszusgitár, vokál

Ajánlatunk


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

„Az ok, ami miatt a Szerelmes Shakespeare-t az irodalommal foglalkozó kutatók és kritikusok is élvezetesnek találják, nem más, mint hogy…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!