Program


Szent István képzőművészeti ábrázolásokon - múzeumpedagógiai foglalkozás 7-14 éveseknek

Szent István képzőművészeti ábrázolásokon - múzeumpedagógiai foglalkozás 7-14 éveseknek

A program keretében -a magyar történelmet reprezentáló teremben-a világhírű kerámiáiról ismert Zsolnay porcelángyárban készült kandalló szobra, Roskovics Ignác festményeiről majolikára átültetett királyi portréi, a Szent Istvánt ábrázoló ezüst herma megtekintése, elemzése és összehasonlítása során a királyábrázolásról és a király életútjáról beszélgetünk.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 11. szombat, 15:00

A századforduló Budavári Palotájának egyik legjelentősebb helyisége, a Szent István-terem, újra megnyitotta kapuit. Az 1900-as párizsi világkiállításon rangos díjakat elnyerő terem berendezéseit és díszítő elemeit a kor legnagyszerűbb magyar iparművészei készítették. 

A program keretében -a magyar történelmet reprezentáló teremben-a világhírű kerámiáiról ismert Zsolnay porcelángyárban készült kandalló szobra, Roskovics Ignác festményeiről majolikára átültetett királyi portréi, a Szent Istvánt ábrázoló ezüst herma megtekintése, elemzése és összehasonlítása során a királyábrázolásról és a király életútjáról beszélgetünk. Miközben Sam Havadtoy alkotása kapcsán megismerjük a kortárs művészet stílusjegyeit. 

A foglalkozás során választ kapunk arra, hogy maradt-e fenn korhű ábrázolás, a későbbi korokban hogyan jelenítették meg, illetve milyen formában magasztalja ma a művészet első királyunkat és kultuszát.

Időtartam: 60 perc

A programot 7-14 éves korosztály számára alakítottuk ki, így kérjük, ennek megfelelő korú gyermek számára váltsanak jegyet, hogy a foglalkozást minden résztvevő tudja élvezni! A kiállítás befogadóképessége korlátozott, ezért felnőtt kísérők részben tudnak részt venni a foglalkozáson. A program ideje alatt a kísérők a Szent István-terem II. emeletén található "A Hauszmann-sztori" c. kiállításunkat ingyenesen megtekinthetik felnőtt kísérő jegyük bemutatásával.

Ajánlatunk


házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Meg se kínáltak-Bödőcs Tibor könyve alapján

6SZÍN

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. - A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Az…

akár -20%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!