Program


Szegedi Kortárs Balett - Csajkovszkij: A diótörő / MATINÉKONCERTEK - MŰHELYTITKOK

Szegedi Kortárs Balett - Csajkovszkij: A diótörő / MATINÉKONCERTEK - MŰHELYTITKOK

A Műhelytitkok előadások bepillantást engednek a próbák mindennapjaiba és a zenei folyamatokba. Az előadások második részében az előzőleg alaposan megismert részleteket összefüggő színpadi előadásban hallgathatja, illetve nézheti meg a közönség.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 25. vasárnap, 11:00

A balett cselekménye E. T. A. Hoffmann német író Diótörő és Egérkirály című meséjére épül. Főhőse Marika, aki Diótörő hercegről és annak az Egérkirály ellen vívott harcáról álmodik. A történet első része karácsonyeste játszódik Stahlbaum tanácsos házában, ahol Marika és testvére, Frici az ajándékokat várja. A gyerekek keresztapja, Drosselmeyer diótörő bábot ajándékoz Marikának. A kislány az este izgalmai után új játékával tér aludni. Álmában megelevenednek a nemrég átélt események képei, a bábok, játékok életre kelnek, a szobát egerek népesítik be, és fosztogatni kezdik a karácsonyfát. Elkezdődik a kalandok sorozata. A második rész helyszínén, Cukorországban a megelevenedett Diótörő megküzd a hatalmas Egérkirállyal, majd daliás herceggé változva Marikával, azaz Mária hercegnővel együtt csodálatos élményekben lesz részük. Csajkovszkij balettjét a Szegedi Kortárs Balett táncosai modern feldolgozásban adják elő.

Az előadás előtt, 9.45-10.30 óráig Ráhangoló címmel ingyenes interaktív, játékos foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező csoportokat, illetve egyéni jelentkezőket várunk. Előzetesen jelentkezni legkésőbb az előadást megelőző szerda éjfélig lehet a csip@mupa.hu címen, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. A foglalkozást, amely hatéves kortól ajánlott, minimum 6 főnek tartjuk meg.

Korosztály: 10-14 év

zene: Csajkovszkij
bábok: Tóth Andrea, Kiss Attila Etele
díszlet, jelmez: Horányi Júlia
rendező, koreográfus: Juronics Tamás

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Dorottya

Gózon Gyula Kamaraszínház, Corvin Művelődési Ház - Erzsébetligeti Színház

Csokonai Dorottyája szellemes, vagány komédia a férfiak ellen fölkelő, elhanyagolt dámákról - költői bravúr, huncut, kócos remekmű Nagy-Kálózy Eszter jutalomjátékával!

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!