Program


Spanyol Filmhét 2016 - RÖVIDFILMEK 2.

Spanyol Filmhét 2016 - RÖVIDFILMEK 2.

Cortometrajes 2ª Sesión - sanyol rövidfilmek, 72 perc, 2016

Spanyol nyelven, magyar tolmácsolással

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 22. szombat, 15:00

Fiatal alkotók díjnyertes, kortárs alkotásai eredeti nyelven, angol felirattal

Cortometrajes premiados de autores jóvenes, en versión original con subtítulos en inglés

A rövidfilm-összeállítások jegyára egységesen 1000,- Ft.


-    Oly boldog vagyok / Soy tan feliz (20’)
Fran hamarosan leteszi pszichiáteri szakvizsgáját, miközben gondoskodnia kell beteg édesanyjáról,  akire korházi kezelés vár. Ekkor megjelenik testvére, hogy  kezébe vegye a dolgokat.
Fran está terminando el MIR en Psiquiatría mientras cuida de su madre enferma. Dentro de dos días la ingresan y su hermano aparece para hacerse cargo de la operación.

-    Egy egész élet együtt / Todo un futuro juntos (13’)
Két bankár beszélget egy bárpultnál miután elsőbbségi részvényeket adtak el. Az egyikük a bank vezérigazgatója, akinek a háza előtt a károsultak tüntetést szerveznek. Néhány nap zaklatás után támad végre egy ötlete.
Dos hombres en la barra de un bar. Trabajan en banca y han vendido preferentes en una cantidad indeterminada. Uno de ellos, el director general, sufre un escrache en su casa. Tras varios días de acoso, por fin ha tenido una revelación.

-    Gyalogút / Viaje a pies  (15’)
Esti vonatozás. Egy utasokkal teli kocsi. Egy nem kívánatos személy a fülkédben.  Te meddig mennél el egy nyugodt út érdekében?
Un viaje nocturno en tren. Un vagón lleno de pasajeros. Un compañero indeseable en tu compartimento. ¿Hasta dónde llegarías por tener un viaje tranquilo?

-    3/105 (6’)
Egy folyó. Egy halál.
Un río. Una muerte.

-    Bikini (18’)
1953-at írunk. Benidorm polgármestere az El Pardo palota felé robog a Vespáján, hogy élete legnagyobb problémájára, a kiközösítés veszélyére találjon megoldást. Hogy mi ennek az oka? Engedélyezte a bikini használatát az irányítása alá tartozó község strandjain.
1953. El alcalde de Benidorm, viaja hasta el Palacio del Pardo en su Vespa tratando de poner remedio al problema más difícil al que se ha enfrentado: la excomunión. ¿El motivo? Haber autorizado el uso del biquini en las playas del término municipal que gobierna.

Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Improvizációs játék önmagunkról Ízelítő kapcsolataink hétköznapjaiból.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!