Program


Somló Dávid: Listening Club

Somló Dávid: Listening Club

Somló Dávid: Listening Club
Hangtér

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 23. hétfő, 20:30

Somló Dávid előadássorozatában a hallgatás és a térérzékelés határait kutatja a Trafó Studió egyszerű, üres terében. Az esemény során az élőben alakuló, többcsatornás hang és fény kompozíció egy lassan kibomló rendszerré áll össze. Az egyszerű elemekből építkező hatásokkal a természeti környezethez hasonlatos, a hallgatókat körbevevő befogadói tér jön létre. A Listening Club így lesz olyan esemény, ami az egyes jelenlévők figyelmeinek összeadódásából, műfajoktól vagy befogadói szerepektől független közösségi élményt kínál.
 
0. Közelről távolra és vissza.
1. A nappaliban ülök. Hallgatom, ahogy az előszobában serceg a kazán.
2. A hálószobai fal túloldalán a néni megint a lányával skype-ol.
3. A Teleki sarkán egy kutya felvonyít, a gazdája üvöltve csendre inti. 
2. Tompa puffanás. Egy galamb beverte a fejét a konyhaablakba.
1. Kotorászás a zárban, hátrafordulok, a nyakam halkat roppan.
 
"A Kvantum hallgatás az egynél több valóság egyidejű hallgatása. A lehető legkisebb érzékelhető változást hallgatni - érzékelés az új határterületén. (…) Amikor valaki egy pontra fókuszál és megváltoztatja azt a pontot csak azáltal, hogy hallgatja." Pauline Oliveros - Quantum listening
 
"Az egész térnek olyan hatása van, mintha egy másik dimenzióban lennék és a különböző effektek, zörejek egy párhuzamos világ hangjai lennének. (...) Néha csak egészen halk foszlányként megjelenő, alig érzékelhető kommunikáció terjedt az éterben, míg máskor erőteljes rezonancia siklott végig a helyiségeken." Minden Hang Egy Vékony Kék Vonal hanginstallációról, Steven Loom, Kiállításmegnyitó blog
 
Somló Dávid egy Budapesten élő interdiszciplináris alkotó/zenész. Az elmúlt években olyan interaktív hang alapú performanszokat készített, amelyek mobil hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy, a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Előadásaival nemcsak  Európa-szerte, de Brazíliában is találkozhatott a közönség többek között a FIME Sao Paolo (BR), CROSS Awards (IT), a Festival d'Avignon (FR), az Audiograft Festival (UK), a Montag Modus (GER) és az UH Fesztivál (HU) keretében.
 
Koncepció, hang, fény: Somló Dávid

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Meg se kínáltak-Bödőcs Tibor könyve alapján

6SZÍN

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. - A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Az…

Varnus Xaver karácsonyi orgonakoncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia, Nagyterem

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!