Program


Skót Felföldi Játékok
2

Skót Felföldi Játékok

HHGF ERŐS EMBEREK SKÓT FELFÖLDI JÁTÉKOK CSESZNEK KUPA 2012
Ezen a napon nem mindennapi esemény szemtanúi lehetnek azok, akik ellátogatnak a cseszneki várba. Hazánk 8 nagyon erős embere méri össze tudását, nem is akármiben, hanem a modernkori erős ember versenyek ősének számító skót felföldi játékokban.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2012. augusztus 11. szombat, 15:00

A Felföldi Játékok (Highland Games) eredete több mint 1000 évre nyúlik vissza, mikor is az angol hódítók elfoglalták Skóciát és az ott élőknek megtiltották a fegyverhasználatot, a skót felföldön a ma már sportággá szelídült gyakorlatokkal tartották edzésben magukat a harcosok, a legügyesebbekből pedig a nagy presztízzsel bíró klán vezetőjének testőrsége állt össze. A felföldi játékok a világ legrégebb folyamatosan megrendezésre kerülő kulturális és sport eseménye, Skóciában óriási hagyományai vannak, ahol a skót és a kelta hagyományokat ünneplik évről-évre. A játékok rendkívül népszerűek világszerte, felvonultatják Skócia összes emblematikus ismertetőjelét, mint például a skót szoknyát, dudákat, dobokat, táncokat, ételeket, italokat és természetesen a „heavy games”-t, az erős emberek viadalát. (A heavy gamest báró Pierre de Coubertain is tanulmányozta a modernkori olimpiák újra szervezésekor és szerepeltette az 1889-es párizsi világkiállításon...) Az eddigi legnagyobb versenyt 2009-ben rendezték, Gatheringben, ahol 50.000 néző vett részt, a díjakat pedig maga Erzsébet királynő adta át személyesen. A brit nemzetközösség területén alig van olyan hétvége az évben, amelyen nem rendeznek versenyt.

Magyarországon 2002 óta rendeznek skót felföldi játékokat, eddig évi egy versenyen mérhették össze tudásukat a versenyzők, ez most 2011-től megváltozik, a lehetőségek is kiszélesednek.
Első lépésként felvettük a kapcsolatot a nemzetközi szövetséggel (International Highland Games Federation – www.heavyathletics.com), szövetségünk regisztrálása és több levélváltás után 2010 decemberében megkaptuk a 2011 évi Felföldi Játékok Európa Bajnokságának rendezési jogát (Július 2 - Bük), melyen 10 ország atlétái képviseltették majd magukat. Felvettük a kapcsolatot természetesen a környező országok szövetségeivel is, szép számmal kaptunk meghívásokat is, ezek közül kiemelkedik az Spokaneben, az USA-ban megrendezésre kerülő VB.
A kiegyenlített erőviszonyok nagyon izgalmas versenyt ígérnek, amit még az eredeti skót népviseletben a versenyt skót dudáján kísérő Kéri György játéka is igyekszik felejthetetlenné tenni. Mit is lehet erre még mondani?
Mindenkit szeretettel várunk és egy remek délutánt ígérünk!

Ajánlatunk


Angélique Kidjo dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel, mint ahogyan nekiáll egy az egyben feldolgozni egy klasszikus Talking Heads-albumot. Hatalmas és befolyásos zenei és emberi nagyság - látni és hallani kell!

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Szentpéteri Csilla & Band - “Mojito” koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten! Vendég: Carolyn Zhang Yu koloratúrszoprán

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!