Program


Schumann zongorás kamarazenéje / 3. (Összkiadás élőben)

Schumann zongorás kamarazenéje / 3. (Összkiadás élőben)

Összkiadás élőben - Schumann
Schumann zongorás kamarazenéje/3

 több...

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 27. szerda, 19:00

Schumann: Öt darab népies stílusban, op. 102
Schumann:  Báljelenetek, op. 109
SZÜNET
Schumann: c-moll zongoranégyes, WoO 32

Antje Weithaas (hegedű), Szűcs Máté (brácsa), Várdai István (cselló), Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora) A sorozat szerkesztője Várjon Dénes

1848/49 tele és a rákövetkező hónapok meghökkentően termékeny időszaknak bizonyultak Schumann életében. Ekkor született, változatos hangszerösszeállítású kamaradarabjai rendkívül koncentrált munkáról tanúskodnak; a gordonkára és zongorára komponált Öt dal népies stílusban megírása is csupán három napot vett igénybe. Egyszerű szerkezete, biedermeier képeinek sora bensőséges házimuzsikálások hangulatát idézi. Utóbbi igaz a zongora-négykezesre írott Báljelenetekre (1851) is, amely a kor divatos táncainak – Polonaise, Walzer, Ungarisch, Française, Mazurka, Ecossaise, Walzer – mutatós füzére.Az előbbiekkel ellentétben a c-moll zongoranégyes (1829) a pályakezdő Schumann műve: befejezésekor mindössze 19 éves volt. Naplójából tudható ugyanakkor, hogy még évtizedekkel később is élénken emlékezett a munkafolyamat egy meghatározó pillanatára: a III. tétel középrészének írásakor „egy a korábbi zenéétől különböző szellem [t.i. a romantika szelleme] nyilvánult meg nekem, s egy új, költői élet tűnt feltárulni előttem”. Ennek ellenére a művet végül nem tartotta kiadásra méltónak: közreadása egészen 1979-ig váratott magára.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Kövess minket!


További ajánlataink


Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Recirquel: IMA Szép

Müpa Sátor

Újra Budapesten az IMA, az elmúlt évek egyik legsikeresebb előadóművészeti produkciója: a Recirquel immerzív újcirkusz előadása szeptemberben a Müpa Sátorban.

akár -25%
Brahms / Sosztakovics - Concerto Budapest 23/24 V2 Jegyvásárlás

MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!