Program


Schiller: ÁRMÁNY ÉS SZERELEM
2

Schiller: ÁRMÁNY ÉS SZERELEM

színmű két részben
Klasszikus, romantikus, tragikus, végzetes, fondorlatos. Van benne intrika, cselszövés, hatalmi harc, politika és persze ármány és szerelem.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 30. szerda, 19:00

 Schiller legnépszerűbb darabjának bemutatójára készül a Magyar Színház, ráadásul egészen fiatal színészekre bízva a szerelmes karaktereket.
Ezt a klasszikus remekművet gyakran nevezik a német Rómeó és Júliának. És valóban: Ferdinánd és Lujza története némileg emlékeztet Shakespeare tragédiájára. A herceg nagyhatalmú miniszterének fia egy szép polgárlányba szeret bele, ám a fiatalok szülei nem nézik jó szemmel a kapcsolatot. Sőt, a kényszerűen titkolt, tiltott szerelmet a legaljasabb cselszövésekkel próbálják ellehetetleníteni az udvar intrikusai. A fiatalok éteri szerelmét lelketlen hatalmi harc árnyékolja be – s hőseink megállíthatatlanul rohannak a tragédia felé. Schiller szomorújátéka a 18. század végén játszódik, ám dermesztően érvényes ma is.

 

 

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Kövessen minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!