Program


Sándor Iván-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Sándor Iván-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Közreműködők: Dés László, Fodor Tamás
műsorvezető-házigazda: Jánossy Lajos

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 18. hétfő, 20:00

Sándor Iván

Az 1930-ban született, József Attila-, Márai- és Kossuth-díjas Sándor Iván a kortárs magyar irodalom jelentős mestereként több szempontból is fokozott érdeklődésre tarthat számot a szakma és az olvasóközönség köreiben egyaránt. Amellett ugyanis, hogy kiváló regényíró - olyan művekkel, mint a Századvégi történet (1987), az Arabeszk (1991) a Tengerikavics (1996), a Drága Liv (2002), a Követés. Egy nyomozás krónikája (2006), Az éjszaka mélyén. 1914 (2012) vagy A Vanderbilt-jacht hajóorvosa (2014) -, ötvennél is több megjelent könyvének jelentős hányada esszékötet. Sándor Iván e szép hagyományokkal rendelkező, itthon kihalófélben levő műfaj egyik utolsó színvonalas fenntartója, rendíthetetlen elkötelezettje. Bibó István, Szerb Antal, Halász Gábor örököseként még komolyan veszi annak ethoszát, hogy az írónak kötelessége a polisz aktuális kérdéseire (magyarul: az ország ügyeire, annak mindenkori állapotára) reflektálni, nem tévesztve közben szem elől a történelem mindmáig fehér foltjait sem. Így kerül érdeklődése középpontjába például a tiszaeszlári per, az 1956-os forradalom utóélete, a rendszerváltás bizakodásai és csalódásai, a regény jövője és megannyi más.
Sándor Iván könyvei, figyelmes tekintete és demokratikus gondolkodása segít elkerülni nemzeti önismeretünk megbicsaklásait. Érdemes vele egy bizonnyal tanulságokkal teli este erejéig személyesen is együtt tölteni az időt.

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

TAP FACTORY TOUR 2024

Erkel Színház

Egy fergeteges, látványos, magával ragadó show... ez a Tap Factory! A Stomp és a Blue Man Group legjobb hagyományainak és…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!