Program


Saint-Saëns: Sámson és Delila / MET - EA / 2018

Saint-Saëns: Sámson és Delila / MET - EA / 2018

Saint-Saëns: Sámson és Delila



 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 21. vasárnap, 18:00

A Met új produkciója

Saint-Saëns ószövetségi történetet feldolgozó gyönyörű operájának új produkciójában lép fel újra Elīna Garanča és Roberto Alagna - a két világsztár ugyanis nyolc éve, egy másik érzéki francia operában, Bizet Carmenjében is elvarázsolta már a közönséget. Az olasz tenor szerint Sámson szerepében nemcsak az erő fontos, hanem a hang eleganciája is, kettejük együttműködéséről pedig így fogalmazott: „Nagyon közel vagyunk egymáshoz a színpadon, minden különbözőségünket félre tudjuk tenni, igazi párként vagyunk képesek megjelenni”. A filiszteus papnőt alakító Elīna Garanča, mint egy interjúban nyilatkozta, Delila gyengesége mellett azt is meg szeretné mutatni, hogy milyen szerelembe esni egy hősbe. Dagon főpapját a francia operarepertoár egyik legjobb anyanyelvi művésze, Laurent Naouri kelti életre. Abimelech satrapát a moszkvai Bolsoj Színház neves baritonja, Elchin Azizov alakítja, a zsidó vénembert pedig az orosz Dmitrij Beloszelszkij.
A lenyűgöző látványvilágú, izgalmas színpadi megoldásokat kínáló előadást a Tony-díjas Darko Tresnjak rendezi, aki húsz év után ezzel a produkcióval tér vissza a Metbe. A francia szerző 1876-ban komponált operáját a változatos életutat bejárt, John Barbirolli egykori Hallé Zenekarát lassan két évtizede vezető brit karmester, Sir Mark Elder vezényli.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Rendező: Darko Tresnjak

Vezényel: Sir Mark Elder
Díszlet: Alexander Dodge
Jelmez: Linda J. Cho
Fény: Donald Holder
Szereposztás: Samson (Roberto Alagna), Dalila (Elīna Garanča), High Priest (Laurent Naouri), Abimélech (Elchin Azizov), The Old Hebrew (Dmitry Belosselskiy)

Közreműködik: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

Habana Social Club - Búcsú turné

Országosan

Las Vegas előtt még egy utolsó koncert turné Európában. - A HABANA SOCIAL CLUB zenekar Chavez Alberto Reyessel és a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!