Program


SAB-Zone

SAB-Zone

Közreműködik: Juhász Attila 'Jack' - zongora, Piri Béla - nagybőgő, Tiba Sándor - dob

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 29. kedd, 21:00

SAB-Zone, azaz Sándor, Attila és Béla zónája, gondolatai, megnyilvánulásai, a zene szeretete és az együtt muzsikálás nyújtotta öröm kifejezése és megosztása mindenkivel. A SAB-Zone egy fajta új-régi kpacsolat, hiszen a tagok közel negyedszázada megkezdett zenei ismeretségén és és azóta tartó barátságán alapszik-

A három zenész 1991-ben, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, osztálytársakként alapította meg első zenekarát Clusters néven, mely egészen egyetemi tanulmányaik befejezéséig aktív színfoltja volt az akkori magyar jazzéletnek. Most – 25 évvel és rengeteg tapasztalattal később – újra összeállt a zenekar, hogy saját maguknak, illetve a zeneszerető és zeneértő közönségnek is megmutathassák, hol tartanak ma.

Juhász Attila ’Jack’ 1991-ben nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-zongora szakára, ahol Binder Károlynál folytatta tanulmányait. A Zeneakadémia elvégzése után Amerikában Chuck Israels – a legendás zongorista Bill Evans bőgőse – tanítványaként szerezte meg Master of Music in Performing Arts diplomáját 1997-ben. A Western Washington Egyetemen folytatott tanulmányaival párhuzamosan Chuck Israels tanársegédjeként dolgozott. Az általa vezetett Juhász Attila Jazz Quartet mellett hosszú ideje a a Budapest Jazz Orchestra zongoristája, de a magyar jazz-és könnyzenei palettán szinte nincs név, akivel Jack ne szerepelt volna együtt mint zeneszerző, hangszerelő, vagy éppen zongorista. 

Tiba Sándor 15 évesen autodidaktaként kezdett dobolni, majd 18 évesen felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakára, ahol Kovács Gyula, Nesztor Iván és Kőszegi Imre voltak tanárai. Ettől kezdve számos elismert hazai és nemzetközi jazz formációban, zenei produkcióban vett részt itthon és külföldön egyaránt. Többek között 1996-ban a Hard Line Trióval a Krakkói Nemzetközi Jazz Juniors verseny szakmai első díját és közönségdíját nyerték el. Az utóbbi 10 évben számos formációban és szólista mögött tűnt fel, több mint 50 lemezen működött közre.

Piri Béla 1990-ben kezdte meg professzionális tanulányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, majd 1996-97-ben posztgraduális képzésen vett részt a Western Washington Egyetemen. 2006-ban Ausztráliában a Brisbane-i Griffith Egyetemen szerzett klasszikus mestervizsgát nagybőgőn. 1997-től Ausztráliában élt és dolgozott mint hangszeres tanár és előadóművész. A világ számos rangos helyszínén játszott, többek között a Sydney Olimpián 2000-ben, az Oslói Operaházban, vagy a Chicago Auditoriumban. 2008-2011 elejéig a The Ten Tenors nevű zenei produkcióban játszott, ezzel a formációval többször bejárta szinte az egész világot. 2011 márciusa óta ismét Magyarországon él.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894

 

 

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Kövessen minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Spiró György: Szappanopera

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!