Program


R.Strauss / Bartók / R.Strauss ( Concerto Budapest & Tabea Zimmermann & Várdai István )

R.Strauss / Bartók / R.Strauss ( Concerto Budapest & Tabea Zimmermann & Várdai István )

Zimmermann / Várdai / Héja

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 7. csütörtök, 19:30

R. Strauss F-dúr románc csellóra és zenekarra, op.13
Bartók Brácsaverseny

--- szünet ---

R. Strauss Don Quixote, op.35

Közreműködik Tabea Zimmermann - brácsa, Várdai István - cselló

Vezényel Héja Domonkos

Két jelentős, vagyis ne szégyelljük a jelzőt: nagy mélyvonós szólista vendégeskedik majd ezen a Héja Domonkos által vezényelendő koncerten. Telt és zengő brácsahang, előadói szuggesztivitás és tökéletes technikai felvértezettség - ezek az ismertetőjegyek jellemzik az ICMA Év művésze díjával kitüntetett Tabea Zimmermann pódiumjelenlétét, és ha brácsahang helyett csellóhangot írunk, mindez tökéletesen ráillik Várdai István muzsikálására is. Várdai a magyar koncertközönség valóságos kedvencévé és büszkeségévé vált az elmúlt évek során, s szerencsénkre Zimmermann is többször megajándékozott már minket jelenlétével és játékával. A koncert első felében külön-külön vonul majd elénk a két művész: Várdai a 19 esztendős Richard Strauss zenekari kíséretes F-dúr románcát (1883), míg Zimmermann a Bartók által torzóként hátrahagyott, de Serly Tibor által befejezett Brácsaversenyt játssza majd. A második koncertrészben azután együtt muzsikál majd a két szólista és a Concerto Budapest együttese: Richard Strauss Don Quixote című szimfonikus költeményét (1897), azaz lovagi témára írt fantasztikus változatait előadva. E műben a cselló Cervantes regényének címszereplőjét, míg a szólóbrácsa (és a tenortuba meg a basszusklarinét) a botcsinálta, ám annál hűségesebb fegyverhordozó, Sancho Panza alakját idézi elénk.

Ajánlatunk


Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös, azonban rá kell jönnie, hogy személyazonosságát nehezebb bizonyítani, mint hitte. Mert egyre több „Billy” érkezik a hirdetésre…

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Bradley Jaden Live in Budapest Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A West End-szupersztár, Bradley Jaden Trieszt, New York és London után júniusban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ad egyedülálló koncertet.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!