Program


R.Rodgers-O.Hammerstein II.: A MUZSIKA HANGJA

R.Rodgers-O.Hammerstein II.: A MUZSIKA HANGJA

Készült Maria Augusta Trapp ’The Trapp Family Singers’ elgondolása alapján

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 22. szerda, 19:00

Zene: RICHARD RODGERS
Dalszövegek: OSCAR HAMMERSTEIN II
Szövegkönyv: HOWARD LINDSAY és RUSSEL CROUSE

Fordította: Bátki Mihály
A dalszövegeket fordította: Fábri Péter

Az előadás a R&H Theatricals Europe engedélyével jött létre.
Fábri Péter dalszövegei a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerültek felhasználásra.

Maria, az életvidám, folyton izgő-mozgó apácanövendék, bármennyire is igyekszik, nem igazán találja a helyét a zárdában. Lebbenékeny fiatalsága, szabadságvágya újabb és újabb kalandozásokra csábítja, s szívesebben tölti az idejét a környező hegyekben, mint a zárda falai között, ahol álmodozó természetével folyamatosan galibát okoz. Főnökasszonya ezért elszegődteti nevelőnőnek a szigorú von Trapp kapitány gyermekei mellé. Maria izgatottan érkezik meg az elegáns kastélyba, ahol anyai szív és gondoskodás híján katonás fegyelem uralkodik. A lány, hogy ráébressze a gyerekeket az élet valódi szépségeire, énekelni tanítja őket – és arra, hogy mindig bátran képviseljék az elveiket és vágyaikat, egyéniségüket pedig ne engedjék hamis szabályok közé szorítani. A kapitány eleinte nem nézi jó szemmel Maria nevelési módszereit, ám lassacskán az ő kapcsolatuk is megváltozik… Csakhogy közben már a második világháború viharfelhői gyülekeznek az idilli ausztriai hegyek fölött.

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Ez az üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet igazi gyöngyszem szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről!

A szerzőkről:

Oscar Greeley Clendenning Hammerstein II (1895-1960) amerikai librettista, színházi producer és rendező. Negyven éves pályafutását nyolc Tony-díjjal és két Oscar-díjjal ismerték el. Mintegy 850 dal szövege köthető a nevéhez, ezek közül számos ma is világsiker.

Richard Charles Rodgers (1902-1979) amerikai zeneszerző, aki több mint 900 dalt és 43 Broadway musical zenéjét szerezte, de filmek és tévéprodukciók komponistájaként is tevékenykedett. Ő volt az első, aki megcsinálta a show business „Grand-slamjét”, azaz a legnagyobb díjak (Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díj) mindegyikét legalább egyszer elnyerte, de a Pulitzer-díj sem hiányzik a gyűjteményéből.

Howard Lindsay (született: Herman Nelke, 1889-1968) amerikai drámaíró, librettista, rendező, színész és producer. Egy közösen jegyzett darabjukért állandó szerzőtársával, Russel Crouse-zal együtt Pulitzer-díjat kapott, majd 1960-ban a szerzőpáros a Tony-díjat is elnyerte A muzsika hangjáért.

Russel Crouse (1893-1966) amerikai drámaíró, librettista és egykori színész. Howard Lindsay-hez fűződő, világsikerű munkakapcsolata 1934-ban kezdődött, amikor az Anything Goes című Cole Porter musicalhez együtt dolgozták fel P. G. Wodehouse/Guy Bolton könyvét.

 

 

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kövessen minket!


További ajánlataink


TAP FACTORY TOUR 2024

Erkel Színház

Egy fergeteges, látványos, magával ragadó show... ez a Tap Factory! A Stomp és a Blue Man Group legjobb hagyományainak és…

Eric Lee-Magic Show-Francia vendégjáték

Fővárosi Nagycirkusz

Március utolsó hétvégéjén a francia Eric Lee az illuzionisták vérbeli fenegyereke, a négy alkalommal látható Magic Show című műsorában megmutatja,…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!