Program


Rossini: A tolvaj szarka - Opera vetítés

Rossini: A tolvaj szarka - Opera vetítés

A milánói Scala új produkciója, ünnepi bemutató az opera ősbemutatójának 200. évfordulója alkalmából, élőközvetítés, olasz nyelven, angol felirattal
Karmester: Riccardo Chailly
Rendező: Gabriele Salvatores (Oscar-díjas filmrendező, Mediterraneo, 1999)
Főszereplők: Rosa Feola, Serena Malfi, Teresa Iervolino, Paolo Bordogna, Edgardo Rocha, Alex Esposito, Michele Pertusi, Marko…  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 18. kedd, 20:00

“Fergeteges siker volt, az opera olyan lelkesedést váltott ki a nézőkből, hogy tömegesen álltak fel az emberek, hogy Rossinit ünnepeljék… Rossini már azelőtt elfáradt a hajlongásban mielőtt a közönség belefáradt a tapsolásba”írta Stendhal, aki szemtanúja volt az 1817-es ősbemutatónak a milánói Scalában.

Kétszáz évvel később, 2017. áprilisában a Scala ismét színre viszi az ünnepelt tragikomikus operát. Gabriele Salvatores, a Teatro dell’Elfo társalapítója és rendezője, az 1991-es Mediterraneo c. film Oscar díjasa rendező ezzel az előadással debütál a Scalában. A szereplők között az új generációs bel canto énekesek legjobbjait találjuk: a feltörekvő szoprán, Rosa Feola, Eduardo Rocha tenor, Alex Esposito és Paolo Bordogna basszusok, valamint Teresa Lervolino és Michele Pertusi alkotják az előadói gárdát.

Rossini operája egy szolgalány történetét meséli el, akit megvádolnak egy ezüst kanál ellopásával. Bíróság elé állítják, ahol bűne miatt halálra ítélik. A tragédia azonban komédiává fordul, amikor a kivégzés napján kiderül, hogy az igazi tolvaj egy szarka.
A Várkert Bazár és a Pannonia Entertainment együttműködésében megvalósuló budapesti All’Opera közvetítések célja, hogy a hazai közönségnek is elhozza az olasz operaházak világszínvonalú produkcióit, ezzel színesítve a Magyarországon is egyre népszerűbb operaközvetítések kínálatát

Ajánlatunk


2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett helyiség a Budavári Palota a századforduló magyar iparművészetének csúcsteljesítménye volt. Az 1900-as párizsi világkiállításon nagydíjat nyert terem Hauszmann Alajos tervei alapján készült el, kialakításában a kor legjobb magyar művészei és iparosai vettek részt.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Kövessen minket!


További ajánlataink


Varnus Xaver karácsonyi orgonakoncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia, Nagyterem

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot.

Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!